Lyt til artiklen:

Omsætningen faldt men KPC øgede indtjeningen

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

I 2021 opnåede KPC Holding A/S en indtjening på 356 mio. kr. før skat. Rekordindtjeningen sker på trods af milliardnedgang i omsætningen.

2021 blev endnu et år i rækken med rekordindtjening for KPC-koncernen, som har hovedsæde i Herning. Resultatet før skat landede i 2021 på 356 millioner kroner mod 333 millioner årets før. Toplinjen gik i samme periode ned fra 3,3 milliarder til 2,3 milliarder kroner.

- Nøgletallene afspejler, at KPC fortsat har fokus på lønsomhed frem for omsætningsvækst i et turbulent marked. Regnskabet viser, at vi har været dygtige til at udvælge lønsomme projekter, siger KPC-koncernens adm. direktør Bo Knudsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at han er ekstra tilfreds med resultatet set i lyset af de generelt stigende priser på byggematerialer og mangel på arbejdskraft.

KPC forventer, at omsætningen allerede i 2022 vil stige til 2,6-2,9 milliarder kroner, hvilket underbygges af en ordrepipeline på 8,2 milliarder kroner.

- I 2021 har vi foretaget et strategiskifte, som betyder et øget fokus på større - og dermed mere langsigtede - projekter. Det høje aktivitetsniveau i byggeriet og det deraf følgende prispres medfører, at vi på den korte bane i højere grad satser på projekter, vi selv udvikler, forklarer Bo Knudsen.