Lyt til artiklen:

Ambercon jubler over regnskab

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Betonelementfabrikken Ambercon løftede sidste år sin omsætning med en stigning på 18 procent.

Den familieejede betonelementfabrik Ambercon har i dag offentliggjort et af sine bedste årsregnskaber til dato. Det skriver Ambercon i en pressemeddelelse.

Ambercon løftede sidste år sin omsætning til 352,4 millioner kroner svarende til en stigning på 18 procent. Indtjeningen steg med hele 27 procent til 37,3 millioner kroner, hvilket blandt andet er opnået via en målrettet og strategisk differentiering i markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen i 2021 på 352,4 millioner kroner er kun overgået af rekordåret 2018, og det er sket på et tidspunkt, hvor både stigende materialepriser og coronakrise ellers har lagt en dæmper på udviklingen:

- Udviklingen i Ambercon i 2021 har været meget tilfredsstillende set i lyset af de udfordringer, som har præget markedet i det forgangne år. Vi blev ramt af en fordobling af stålpriserne i starten af 2021, og coronakrisen lagde selvsagt en generel dæmper på udviklingen. Men vores medarbejdere har dygtigt arbejdet sig udenom problemerne, og det er en væsentlig årsag til, at året udviklede sig så positivt, som det gjorde, forklarer adm. direktør Apichat Bonde fra Ambercons hovedsæde i Støvring syd for Aalborg.

Også indtjeningen blev løftet markant i 2021. Bundlinjen landede på 37,3 millioner kroner (EBIT) mod 29,3 millioner kroner året før svarende til en stigning på hele 27 procent. Den positive udvikling skyldes først og fremmest en strategisk differentiering i markedet.

Ambercon leverer både betonvægge, forspændt beton og sandwichfacader, men det er særligt de mere komplekse og forædlede produkter, der er i vækst hos Ambercon:

- Betonelementer er ikke bare betonelementer, og vi sætter en stor ære i at være nyskabende og være med til at løfte nogle af de mere komplekse byggerier. Det kan vi qua et meget fleksibelt og lean produktionsapparat samt mange års erfaring og knowhow, siger Apichat Bonde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apichat Bonde og den øvrige ledelse i Ambercon har også positive forventninger til 2022. Virksomheden har i øjeblikket en rekordstor ordrebeholdning, og omsætningen forventes således at kunne bibeholdes på samme høje niveau som i 2021. De stigende materiale- og energipriser gør dog, at Ambercon budgetterer med et mindre fald i indtjeningen:

- Vi fortsætter vores strategiske differentiering i markedet og forventer et højt aktivitetsniveau også i 2022. Der er dog samtidig en lav sigtbarhed på den lidt længere bane, men vi er vant til at holde et vågent øje med udviklingen og agere derefter, slutter han.