Lyt til artiklen:

NCC skal renovere 383 lejemål

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

NCC skal udføre renovering og ombygning af Hyldespjældet i Albertslund. Ordren er på cirka 231 millioner danske kroner.

Hyldespjældet er opført fra 1974 til 1976. Det er en boligafdeling under Vridsløselille Andelsboligforening i det nordlige Albertslund tæt på Vestskoven.

Afdelingen Hyldespjældet er en ikonisk tæt-lav bebyggelse fra 1970'erne. Den består af 383 lejeboliger med et samlet boligareal på 26.979 m2 fordelt på afdelingens cirka 100.000 m2 store grundareal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bygningerne er i opført i varierende højde i op til tre etager og opført i røde og blå betonelementer med flade tagpaptag, tagterrasser og karakteristisk malede trævinduer- og døre.

- Vi er glade for at have vundet endnu en opgave for bo-vest, siger områdedirektør i NCC Renovering Brian Hasfeldt.

- Projektet rummer en lang række af de opgaver, der netop er vores kernekompetencer, fra kompleksiteten i renoveringen til en planlægning af arbejdet, der tager mest muligt hensyn til beboernes trivsel i byggeperioden og skaber en effektiv produktion.

Helhedsplan giver løft

Der skal gennemføres en lang række renoveringstiltag i bebyggelsen, blandt andet skal der udskiftes og renoveres tage, betonfacader, vinduer, døre, træfacader, betontrapper samt regnvandsledninger og installationer.

Renoveringen omfatter også et beboerhus, skure, terræn, sokkelisolering og radonsikring samt gulve i entreer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med renoveringen skal 40 treetagers boliger og 1-rums boliger ombygges til tilgængelighedsboliger.

- Jeg er meget glad for, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde. Vi kender hinanden fra en anden stor byggesag i Albertslund, hvor NCC totalrenoverer over 500 gårdhavehuse i 4 Syd og 4 Nord, og nu skal Hyldespjældet renoveres. Det glæder mig - mest af alt på beboernes vegne, der kan se frem til en forbedring af deres boliger, siger administrerende direktør hos bo-vest, Ulrik Brock Hoffmeyer.

På Hyldespjældet vil NCC efterleve den frivillige bæredygtighedsklasse inden for bæredygtighedskravenes dokumentation af problematiske stoffer, afgasninger til indeklimaet og ressourceanvendelse på byggepladsen. Bæredygtighedsklassen er en frivillig ordning indført af Bolig- og Planstyrelsen, der skal fremme bæredygtighed i byggeriet, og som i 2023 bliver en fast del af bygningsreglementet.

NCC har gennemført mange lignende boligrenoveringssager for bo-vest, heriblandt Albertslund Syd der blev afleveret et halvt år før tid, og VA4 hvor arbejdet er godt halvvejs.

Øvrige parter i projektet omfatter Rambøll og Henning Larsen Architects A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet sættes i gang i april 2022 og forventes afsluttet i april 2024. Ordren er på DKK 231 millioner kroner og bogføres i 1. kvartal 2022 under forretningsområdet Building Nordics.