Lyt til artiklen:

Niras' regnskab viser vækst på både top- og bundlinje

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Niras' årsregnskab for 2021 viser en omsætningsfremgang fra 2,2 til 2,5 milliarder.

Egenproduktionen voksede fra 1,7 til 1,9 milliarder, og Ebita-resultatet blev øget fra 116 til 132 millioner kroner. Det skriver Niras i en pressemeddelelse.

2021 var første år i en ny treårig strategiperiode, og en meget tilfreds administrerende direktør ser tilbage på året, hvor forretningen leverede solid fremgang på en række strategiske fokusområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Niras er grundlæggende afhængig af tillid fra vores kunder og vores medarbejderes engagement. Det er meget positivt, at vi er tilbage på vækstsporet. Jeg er især imponeret over vores medarbejdere og samarbejdspartnere, som på trods af endnu et år med covid og social afstand formåede at opretholde de gode samarbejdsrelationer og levere kvalitet i projekterne, indleder adm. direktør Carsten Toft Boesen.

Organisk vækst er et centralt strategisk mål for Niras, og virksomheden kan se tilbage på et år, hvor den samlede vækst i omsætning blev på knapt 13 procent - heraf lige godt halvdelen organisk.

- Vi vil via organisk vækst øge vores omsætning med 500 millioner kroner inden 2024, og årets organiske vækst på 6,5 procent lever op til delmålsætningen for 2021. Årets resterende vækst kommer primært fra opkøbet af pharma-konsulent-virksomheden Alfa Nordic, som betød en kompetencemæssig komplettering og fordobling af pharma og life science-området i Niras, forklarer adm. direktør Carsten Toft Boesen.

2021 byder ikke alene på en betydelig fremgang i omsætningen, også årets resultat (EBITA) er forbedret fra 116 millioner kroner i 2020 til 132 millioner kroner i 2021.

Resultatet er opnået gennem vækst og øget produktivitet, mens omkostningsniveauet kun er steget lidt, skriver Niras. Forretningsområderne Byggeri, Procesindustri og Niras Norge bidrager i særlig grad til det gode resultat, mens Niras Sverige og dele af det danske infrastruktur-marked har været mere udfordret.