Lyt til artiklen:

Maskinfører får 26 tons Komatsu for tredje gang

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Henning Have A/S har købt ny gravemaskine hos Scantruck.

To gange Henning kan godt skabe lidt forvirring. Så når chefen hedder Henning, må den næste være Lille-Henning, selv om han såmænd ikke er så lille endda. Faktisk vejer han godt og vel 26 tons - når han tager sin gravemaskine med.

Det har maskinfører Henning Klausen gjort i nu 18 år hos entreprenør Henning Have i Vejen. Og så er det tid til nye Komatsu-tons. Derfor har Henning Klausen nu taget hul på sin tredje Komatsu af nøjagtig samme type, blot med de opdateringer, som fabrikken nu har lavet hen ad vejen. Den nye er en Komatsu PC240LC-11. Den afløser en Komatsu PC240LC-10. Før den havde Henning Klausen også en Komatsu PC240. Men det var før, Komatsu-importen og -forhandlingen kom til Scantruck A/S, som har leveret de to seneste til Vejen-entreprenøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning 18 år hos Henning

- Henning er glad for Komatsu-graverne, og det er jeg også. Han har været i firmaet i 18 år og fik den første Komatsu PC240 et par år efter, at han startede. Nu har han så slidt to helt nye maskiner op med mellem 12.000 og 14.000 timers arbejde i hver. Så må han naturligvis have en ny mere, siger entreprenør Henning Have med et grin.

rich-media-2
Her den nye gravemaskine PC240-LC-11 i selskab med en WA270-8 læssemaskine, som også er anskaffet for nylig. Pressefoto.

- Jeg har fulgt og handlet med Henning Have i omkring 20 år, og i gennemsnit har han fast fået leveret fire-fem Komatsu-maskiner om året. Både gravemaskiner, læssemaskiner og dozere, fortæller key account manager Poul Erik Nielsen, Scantruck A/S.

Når Lille-Henning Klausen sætter sig i kabinen på den nye PC240LC-11, gælder det både udgravninger, anlæg af veje og pladser, kloakker og andre typer anlægsarbejde. Den nye - og tredje - Komatsu-graver er den tredje med GPS fra den samme leverandør.