Lyt til artiklen:

Kloak-jubilæum følger op på ny messe-succes

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Fredag 1. april kan Danske kloakmestre fejre 30 års jubilæum.

Brancheforeningen Danske Kloakmestre har vanskeligt ved at få armene ned efter en ny succes med den efterhånden traditionsrige Kloakmessen. Og armene kan roligt blive oppe nogle dage endnu. To forrygende dage i Messe C i Fredericia følges nemlig op med fejring af foreningens 30 års jubilæum som tillæg til generalforsamlingen den 1. april.

Jubilæet fejres i forbindelse med foreningens generalforsamling og samtidig på den positive bølge af messe-succes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I betragtning af, at messen var udsat to måneder som følge af corona-restriktionerne i januar, travlhed i branchen og det fine vejr, havde vi forventet et fald i besøgstallet i forhold til messen for to år siden. Det fik vi reelt ikke. Med 3157 messegæster blev Kloakmessen 2022 besøgt af stort set det samme antal, som satte rekord i 2020, konstaterer Danske Kloakmestres formand, Mikael Skov.

Tilfredse udstillere og gæster

- Det hidtil største antal udstillere bevirkede, at Kloakmessen blev flyttet til den største hal i udstillingscentret, og det fornemmer jeg, at der var udelt tilfredshed både hos udstillere og besøgende. Vi har igen haft et fantastisk samarbejde såvel med mandskabet hos Messe C, som med de mange udstillere og gruppen af sponsorer til kampen om DM i kloakarbejde, siger Mikael Skov.

Flytningen til den største messehal gav mulighed for ny rekord i antallet af udstillere til nu 162. Kloakmestrenes formand vil ikke udelukke, at antallet vil øges yderligere fremover.

Mulighed for mere

- Det er ikke vores mål at lave en messe så stor som muligt, men så fagligt relevant som muligt. Men vi har jo løbende erfaret, at kloakmestre har behov for andet og mere end rør, bøjninger og brønde. Derfor var det dejligt denne gang også at se blandt andre mange maskinfirmaer præsentere deres gravemaskiner, læssemaskiner, komprimeringsudstyr og andet, som kloakmestre jo også bruger i hverdagen. Heldigvis har Messe C mulighed for at åbne døre til yderligere udstillingsareal, hvis vi får behov for det, siger Mikael Skov.