Lyt til artiklen:

De første nedriverformænd - med papir på det

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Learnmark i Horsens har udklækket det første hold af uddannede nedriverformænd nogensinde. Ti mand har gennemført uddannelsesforløbet.

Der har stået samarbejde, kommunikation, konflikthåndtering og meget mere på skoleskemaet for Tobias Therkildsen og ni andre nedrivere, som er de første til at gennemføre den nye uddannelse til nedriverformand på Learnmark i Horsens.

- Jeg synes, det har været godt. Det har været på et meget højt niveau, siger Tobias Therkildsen om uddannelsesforløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han arbejder til daglig hos Kingo Karlsen og var allerede nedriverformand, inden han tog uddannelsen - nu har han bare papir på det. Men der er flere årsager til, at uddannelsen ikke har været spildt på Tobias Therkildsen.

- Jeg vil klart anbefale andre at tage uddannelsen

Tobias Therkildsen, nedriverformand hos Kingo Karlsen.

- Vi har lært rigtig mange ting, synes jeg. Der var mange værktøjer i forhold til ledelse - herunder kommunikation og konflikthåndtering - og så lærte vi også en del om processen omkring prissætning, som jeg vil tage med mig videre. Derudover fik man en masse baggrundsviden som måske henvender sig mere til entrepriselederen, men som er rar at have med også, siger Tobias Therkildsen.

Noget for enhver formand

For at starte på uddannelsen kræver det, at man enten er uddannet nedriver eller har brancheerfaring som ballast. Uddannelsen afholdes over ni spredte moduler af hver en uges varighed. Sammenlagt varer uddannelsen cirka 14 måneder og den afsluttes med en prøve og en projektopgave.

Emnerne spænder vidt lige fra planlægning og styring af byggepladser til projektoptimering, cirkulær økonomi, samarbejde og kommunikation og arbejdsmiljøledelse.

Der er altså noget for enhver, og Tobias Therkildsen mener, at stort set alle - garvede som grønne - kan få noget ud af forløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil klart anbefale andre at tage uddannelsen. Jeg synes, det er noget, alle formænd burde tage. Især nye formænd. Erfarne kan også få en masse ud af det. Man skal dog være forberedt på, at der en del teori, siger Tobias Therkildsen.

Bedre for de næste

Eftersom han og resten af holdet, var de første til at tage uddannelsen, havde de også nogle forslag til forbedringer til forløbet.

- Det var et ret garvet hold, der var afsted. Så vi havde nogle pointer, som lærerne ville tage med til det næste forløb. Vi var jo de første - så vi var lidt et testhold, kan man sige. Jeg tror det bliver endnu bedre for de næste, slutter Tobias Therkildsen.