Lyt til artiklen:

- Det er et fedt fag, og der er god fremtid i det

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

VIDEO: Jan Zhuk Sørensen er den sidste deltager ved DBL Entreprenør, og han glæder sig til at bruge sin viden fra lærepladsen og ser konkurrencen som en god forberedelse frem mod svendeprøven.

Jan Zhuk Andersen er klar til at give de andre konkurrenter kamp til stregen, når dette års udgave af DBL for entreprenørmaskinmekanikere bliver afholdt i forbindelse med DM i Skills i Høng.

Den 19-årige lærling fra Scantruck har valgt at stille op til konkurrencen for at få en på opleveren. Han glæder sig til at bruge noget af den viden, han har tilegnet sig gennem sin uddannelse, og så er konkurrencen en god forberedelse frem mod svendeprøven, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Jan Zhuk Sørensen, Scantruck Skive. Foto: Tim Søgaard.

- Jeg har valgt at blive entreprenørmaskinmekaniker, fordi jeg synes, det er et fedt fag, og der er god fremtid i det. Der er masser af arbejde, fortæller Jan Zhuk Sørensen.

Nogle af de opgaver, han bedst kan lide, er dem, hvor han virkelig får lov til at stå med hænderne nede i maskineriet. Når man rigtig får lov til at skille tingene ad og se, hvordan de fungerer.

rich-media-3
Jan Zhuk Sørensen vil gerne bruge sin uddannelse til at videreuddanne sig til maskinmester. Foto: Tim Søgaard.

Den viden får han også brug for, for Jan har planer om at bruge sin uddannelse til at læse videre til maskinmester.

- Men først vil jeg gerne arbejde lidt og få noget erfaring, så jeg er godt forberedt.

Konkurrencen løber af stablen den 28. - 30. april i Høng i forbindelse med DM i Skills.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinteknik bringer et lille portræt af alle fire deltagere ved dette års DBL. Missede du de andre tre portrætter af Rasmus Andersen Juul, Jan Aggerholm Andersen og Tim Lukas Groen, kan du finde dem her.