Lyt til artiklen:

Ny ejer, nyt navn og nyt showroom

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Reesink-koncernen investerer i blandt andet flere maskiner på lager samt fysiske opdateringer på JCB-importørens lokalitet i Ringsted.

"To mark the opening of Reesink Construction Showroom, April 7 2022" står der under hobby-modellen af en JCB-rendegraver, der torsdag blev givet i gave til Reesink Construction.

Gaven kom fra JCB-ledelsen i England, som ser store muligheder i Reesink-koncernens overtagelse af det tidligere Nicolaisen & Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
JCB-repræsentanter havde taget en gave med til Reesink Construction i anledning af åbningen af det nye showroom i Ringsted. Foto: Torben Jastram.

Repræsentanter fra såvel Reesink i Holland som JCB i England havde torsdag taget turen til Ringsted for at deltage i åbningen af Reesink Constructions nye showroom på den i forvejen kendte adresse på Kærup Parkvej i Ringsted.

Vi kan være hurtige

- Selvom virksomheden først nu officielt skifter navn, er der allerede sket rigtig meget siden Reesink tog over. Det gælder blandt andet strategi og udvikling. Og så er Reesink klar til at investere i os. Det sker for eksempel med et meget større hjemkøb af maskiner til lager, end der tidligere har været tradition for. Det betyder, at vi på en lang række maskiner kan levere meget hurtigere, fortæller COO Bo Nørgaard til Maskinteknik.

rich-media-3
Det nye showroom åbnede torsdag den 7. april. Foto: Torben Jastram.

Reesink Construction kalder selv deres lokation i Ringsted for et kompetencecenter for bæredygtige maskinløsninger. Blandt andet derfor var de elektriske maskiner i fokus på åbningsdagen. JCB har foreløbig udviklet seks el-maskiner, der er 100 procent emissionsfri - blandt andet en minigraver, en teleskoplæsser og en mindre dumper, som alle er med nyeste generation lithium-batterier.

rich-media-4
To af maskinerne i det elektriske program fra JCB. Foto: Torben Jastram.

JCB har for at optimere opladningen af el-maskinerne har udviklet en hurtig universaloplader, der er kompatibel med nuværende og fremtidige E-TECH elektriske modeller.

Brintteknologi i fremtiden

Med universalopladeren leverer JCB en enkelt hurtigopladningsløsning, som kan bruges på tværs af en flåde af maskiner på stedet eller i depotet. Enheden er i stand til at genoplade den elektriske 19C-1E minigraver fra nul opladning til fuld på kun 2,5 timer og kan bruges til at fylde maskiner op i frokostpauserne, eller når de ikke er i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men elektriske maskiner er trods alt kun en mulighed for de mindre maskiner. Når det handler om de store energi-krævende maskiner, der ofte også arbejder mange flere timer, skal der andre løsninger på bordet.

Hos JCB er der masser af udviklingsarbejde i gang, som handler om brintteknologi. Men hvornår de første maskiner ruller ud fra fabrikkerne er uklart. Men de kommer slog en af JCBs repræsentanter fast over for Maskinteknik.

rich-media-6
Foto: Torben Jastram.