Lyt til artiklen:

Asfaltindustrien har fået ny formand

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Den nye formand for Asfaltindustrien er administrerende direktør i Peab Asfalt Claus Therkildsen.

Branche- og arbejdsgiverforeningen Asfaltindustrien afholdt årsdag den 24. marts og her blev en ny formand valgt. Det blev Claus Therkildsen, der er administrerende direktør i Peab Asfalt, der tager over for Hans Oluf Krog, administrerende direktør i Colas Danmark. Han har siddet i formandsstolen siden 2013 og ønskede selv at stoppe som formand.

I fraværet af Hans Oluf Krog var det også den nye formand, der afholdt formandsberetningen, hvori han takkede den nu tidligere formand for sin indsats og bød Jens Ejsing fra NCC velkommen i bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen således:
? Claus Terkildsen, Peab Asfalt, formand.
? Lars Kim Jørgensen, Arkil, næstformand i arbejdsgiverforeningen.
? Kim Krøis, Pankas, næstformand i brancheforeningen.
? Hans Oluf Krog, Colas.
? Jens Ejsing, NCC.
? Jan Nørregaard Olsen, Munck.

I 2021 producerede virksomhederne i Asfaltindustrien 3,55 millioner tons asfalt (2020: 3,94 millioner tons). Asfaltsæsonen startede med et regnfuldt forår, mens efteråret var tørt og varmt. En vinter næsten uden sne gav mulighed for at arbejde; men gav også slaghullerne gode vækstvilkår. Markedet var negativt præget af Vejdirektoratets manglende investeringer; en situation der ventes vendt til fremgang, når Infrastrukturplan 2035 for alvor slår igennem i 2023 og årene frem.