Lyt til artiklen:

Aagaard Jensen fornyer maskinpark med tre gange Komatsu

00:00
Hastighed: ???x
03:44

Abonnementsartikel

Entreprenørmaskiner har fået minigraver, læssemaskine samt en 15 tons gravemaskine.

Før årsskiftet modtog Aagaard Jensen A/S i Vejle tre nye Komatsu entreprenørmaskiner. Pakken bestod af 15 tons tung gravemaskine PC138US-11, to tons minigraveren PC16R-2 og læssemaskinen WA320-8 på 16 tons. En solid pakke til mange projekter.

- Vi udfører jord- og kloakarbejde, grundvandssænkning, brolægning, strømpeforinger og tv-inspektioner. Det primære er pt. jord, kloak og belægninger, men vi øger aktiviteterne indenfor No-dig og grundvandssænkning, forklarer ejer og direktør Simon Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lukker hul i maskinprogram

Opgaverne udføres i en radius af 100 km om Vejle, og løses af de 35 medarbejdere i firmaet. Hvert år investeres der typisk i 2-4 nye maskiner, når det er tid til udskiftninger til nye modeller eller ganske enkelt maskiner til nye behov.

De tre nye maskiner er en blanding af begge dele.

- Blandt gravemaskinerne er vores største en 35 tons. Men vi havde et spring fra vores gravemaskiner på 22 tons og ned til maskiner i 6-7 tons klassen. Med den nye Komatsu PC138US-11 på 15 tons har vi lukket det hul. Hos læssemaskinerne har vi også flere i det mindre segment, men den nye Komatsu WA320-8 er nu vores største læsser. Nu hænger hele vores program bedre sammen, og vi er gearet til store som små opgaver nu og i fremtiden, siger Simon Jensen.

rich-media-2
Den ny læssemaskine er den hidtil største hos Aagaard Jensen. Pressefoto.

Prisforvirring i branchen

Selvom der lige nu er travlt hos Aagaard Jensen A/S, er det ikke alt i branchen, der giver ham smil på læben for tiden.

- Jeg oplever en kæmpe forvirring i branchen i forhold til priser på materialer. Jeg fik tidligere i dag en mail fra vores leverandør af PVC rør med en varslet prisstigning på seks procent på pvc pr. 1. april. Den slags stigninger oplever vi mange af, og det er svært at holde styr på, hvornår de kommer i forhold til tilbudsgivningen. Aftalte vi eksempelvis pris på en opgave i februar måned, og materialerne efterfølgende stiger i pris, inden vi får dem købt hjem og igangsætter opgaven, er det ikke givet, at kunden vil acceptere en prisstigning. Så hænger man på den, og vi konkurrerer alle sammen om at være billigst. Billigste pris vinder, sådan er det som regel. Selv i 2022, konstaterer Simon Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Går efter samlet pakke

Derfor er det ekstra vigtigt at arbejde effektivt, og her spiller samarbejdet med sin maskinhandler en væsentlig rolle for Aagaard Jensen A/S.

- Når vi køber nye maskiner, går vi efter flere ting. Vi vil meget gerne have et godt samarbejde med forhandlerens serviceafdeling. Vi har selv nogle mekanikere i firmaet, som udfører småservice og reparationer. Er det noget mere graverende, så sender forhandleren en servicemontør, som løser det. Det samarbejde har vi med Scantruck, fastslår Simon Jensen.

Hans firma har mere end 20 års erfaring med Komatsu. Størstedelen af deres mindre program består af Komatsu gravemaskiner og læssemaskiner.

- Det er meget enkelt med Komatsu maskiner. De er holdbare og stærke til de opgaver, vi løser. De er rimelig simple at lære at kende. Når vi som regel har forskellige førere på de små maskiner, er det ret nemt for dem at forholde sig til en Komatsu. Dermed har man en effektiv maskinfører på kort tid. Grundlæggende er det den samlede pakke hos forhandleren, vi går efter. Ikke kun selve maskinhandlen, men den efterfølgende service og rådgivning indgår også i overvejelserne. De ting skal hænge sammen for os, og hos Scantruck fungerer det rigtig, rigtig godt, siger Simon Jensen.