Lyt til artiklen:

Værktøjstyve skar containere op

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

Østjyllands Politi opfordrer til opmærksomhed efter de seneste dages værktøjstyverier fra containere på byggepladser i Aarhus.

I Aarhus-området er der anmeldt flere tyverier af kostbart professionelt værktøj fra containere på byggeplader det seneste døgn, og det får nu Østjyllands Politi til at opfordrer folk i byggebranchen at være særligt opmærksomme på at sikre byggepladser og værktøj, f.eks. ved at opsætte belysning eller overvågning og ved at mærke værktøj og udstyr med eksempelvis gps eller DNA-væske.

Ifølge døgnrapporten hos Østjyllands Politi har man siden mandag registreret tre indbrud i containere på byggepladser, hvor gerningsmændene har stjålet en del værktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På en byggeplads på Mosegårdsvænget i Hasselager blev låsebommen skåret over på to containere - formentligt med en vinkelsliber. Herefter stjal gerningsmændene værktøj og udstyr for et større beløb. Indbruddet er formentligt sket i et tidsrum mellem fredag kl. 12.00 og lørdag kl. 16.00.

På Glamhøj i Lyngby tæt på Brabrand var metoden den samme, også her blev der en del værdifuldt værktøj. Her er tidsrummet for indbruddet noteret til at være mellem søndag kl. 15.00 og mandag kl. 7.00.

Tirsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at en byggeplads på Stenhøjgårdsvej i Malling havde haft ubudne gæster på et tidspunkt mellem mandag kl. 16.00 og tirsdag kl. 7.00. Her var der også brudt en container op, hvorefter der var stjålet værktøj.

Alle steder blev der sikret spor, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne nærmere.