Lyt til artiklen:

Trætte skinner lukker togtrafik i fem måneder

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Abonnementsartikel

Oddesundbroen har gennem de seneste år været gennem en større renovering, og denne sæsons opgaver er mere omfattende end først antaget.

Thybanen fra Struer til Thisted krydser Limfjorden via Oddesundbroen, hvor Banedanmark er i gang med en omfattende renovering.

Denne sommers arbejde byder på nye skinner og sveller. En opgave, der ifølge Dagbladet Holstebro-Struer, kræver cirka halvanden måneds ekstra tid, og dermed er togtrafikken over vandet indstillet i knap fem måneder fra 1. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de seneste år er broklappen og de to første buefag blevet afrenset og vedligeholdt. Og i år er turen så kommet til de gamle jernbanespor, der skal igennem en større fornyelse.

- Først fjernes de gamle nedslidte jernbanespor fuldstændigt, så der bliver adgang til selve brokonstruktionen, der afrenses, og får ny overfladebehandling. Når dette arbejde er færdigt, så begynder det egentlige arbejde med at anlægge et helt nyt jernbanespor hen over broen. Det nye jernbanespor ventes at have en levetid på cirka 50 år, siger områdechef i Banedanmark Lars Blædel Riemann.

Fornyelsesprojektet omfatter desuden arbejder på broklappen, og det bliver derfor nødvendigt at indføre restriktioner for skibsfarten i perioder, hvor det ikke er muligt at gennemføre klapåbninger.