Lyt til artiklen:

Liebherr præsenterer ny hjullæsser-serie

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Abonnementsartikel

Der er nyt grej på hylden hos tyske Liebherr, idet de introducerer en helt ny serie af hjullæssere i mellem-størrelse.

De tre nye modeller, der indtil videre udgør den nye mellem-størrelse serie fra Liebherr, er L 526, L 538 og L 546. De udkommer som standard med skovlstørrelser på mellem 2,2 og 3,0 kubikmeter. Liebherr skriver, at de nye gummihjulslæssere yder signifikant mere end den tidligere generation af fra producenten. L 526'eren har eksempelvis omkring 20 procent mere motorkraft og over 20 procent højere udbrudskraft.

Alle de nye læssemaskiner udkommer i øvrigt med en forstærket stålkonstruktion på fronten, sådan at de er i stand til at håndtere tungere læs. Man har øget robustheden på løftearmene og tværrøret og optimeret maskinen med z-bar kinematik med elektrohydrauliske pilotstyringer, som har større hydrauliske cylindre og mere kraftfulde arbejdspumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover løftearmene har man også forstærket konstruktionen på maskinens aksler. Både foran og bagi er akslerne større, end de var hos forgængerne

Med til de nye maskiner følger en række udstyrsmuligheder. Her finder man blandt andre High-Lift-løftearme som er en forlænget variant af standarden. Derudover udkommer hjullæsserne med det fuldautomatiske LIKUFIX lynkoblingssystem, der gør det let at skifte hurtigt mellem udstyrsmulighederne.

Hjullæsserne er desuden designet til at give bedre udsyn til maskinføreren. Det har man opnået ved at redesigne motorhjelmen. Det handler om sikkerhed på arbejdspladsen, skriver Liebherr. Et eksempel på det er også den aktive personregistrering med bremseassistent. Dette valgfri assistentsystem, som er monteret bag på hjullæsseren, advarer maskinføreren visuelt på displayet og med akustiske signaler om farer i det bagerste område af hjullæsseren. Systemet skelner selvstændigt mellem mennesker og objekter ved hjælp af sensorer. Så snart den aktive personregistrering udsender et advarselssignal, sænker bremseassistenten automatisk hastigheden på hjullæsseren til stilstand for at undgå en potentiel ulykke.

rich-media-3
Kilde: Liebherr.