Lyt til artiklen:

Problembro skal renoveres for 27 millioner

00:00
Hastighed: ???x
01:04

Abonnementsartikel

Inderhavnsbroen har været et problembarn siden etableringen gik i gang for mere end 10 år siden. Nu skal blandt andet skinnesystem og hjulophæng udskiftes.

Flot ser den ud, Inderhavnsbroen over Københavns havneløb mellem Nyhavn og Christianshavn, der åbnede i juli 2016 - efter store budgetoverskridelser og flere års forsinkelser af næsten enhver type - blandt andet Pihl & Søn konkursen i 2013. Og siden åbningen har det bestemt heller ikke været problemfrit for den kombinerede cykel- og gangbro, der er finansieret af A.P. Møller Fonden.

Flere gange i løbet af den første måned efter åbningen har der været problemer med at åbne broklapperne. Siden har der gang på gang været problemer med broen åbningsmekanisme, og nu er det besluttet, at dele af systemet skal renoveres og udskiftes. Det skriver TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det handler blandt andet om underdimensionering, som betyder slitage der forværres. Og derfor skal der handles nu, lyder det fra Københavns kommune, som estimere, at renoveringen vil løbe op i 27 millioner kroner.