Lyt til artiklen:

Danmarks Bedste Lærling 2022 er skudt i gang

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Abonnementsartikel

Fire unge mænd skruer til fingrende jamrer på de forskellige entreprenørmaskiner i Hal 1 ved DM i Skills i Høng. Dysten om at blive Danmarks bedste mekanikerlærling indenfor entreprenørmaskiner er i fuld gang.

Hundredevis af unge talenter er i disse dage samlede til DM i Skills i hallerne ved Høng, og dermed er konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Lærling for entreprenørmaskinmekanikere også skudt i gang.

Deltagerne er:

Artiklen fortsætter efter annoncen

  • Rasmus Andersen Juul, JM Trykluft
  • Jan Aggerholm Andersen, Zeppelin Danmark
  • Tim Lukas Groen, Nordjysk Lift
  • Jan Zhuk Sørensen, Scantruck
rich-media-3
Deltagerne trækker lod om deres første maskine. Foto: Tim Søgaard.

Over de næste to dage skal de talentfulde lærlinge skrue i fire forskellige maskiner: En Caterpillar 309 gravemaskine, en Gehl ALT750 hjullæsser, en Hitachi Zaxis 85 USB gravemaskine og en Hydrema 926G rendegraver.

Deltagerne roterer mellem maskinerne, så alle har prøvet at skrue i alle maskiner, når konkurrencen er slut. Rasmus Andersen Juul starter på Hitachi-gravemaskinen, Jan Aggerholm Andersen på Gehl-hjullæsseren, Tim Lukas Groen på Caterpillar-graveren og Jan Zhuk Sørensen begynder med Hydrema-rendegraveren.

rich-media-4
Rasmus Andersen Juul starter på Hitachi-graveren. Foto: Tim Søgaard.

Hver maskine har en dedikeret dommer, som bedømmer deltagernes præstation på netop den maskine. De roterer altså ikke.

Under sidste års konkurrence på E&H i Herning var flere af deltagerne færdige med alle deres opgaver, inden tiden udløb. Det håber Per Hedetoft, der er konsulent hos Maskinleverandørerne, som arrangerer konkurrencen, ikke kommer til at ske i år.

- De skulle gerne være godt beskæftigede, lyder det fra ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Foto: Tim Søgaard.

Inden konkurrencen var deltagerne spændte. Tim Lukas Groen fra Nordjysk Lift fortæller, at han har store forventninger til konkurrencen:

- Jeg forventer, at vi bliver udfordret og får lov til at bruge nogle af de ting, vi har lært i forbindelse med vores læretid.

Jan Aggerholm Andersen fra Zeppelin i Skejby fortæller om forberedelserne frem mod konkurrencen.

- Jamen man har jo gået og forberedt sig lidt hjemme på værkstedet, men det er jo begrænset, hvor meget man kan forberede sig, når man hverken kender maskinerne eller opgaverne på forhånd, siger han.

Spørger man de to deltagere, hvem der vinder, er svaret klart:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt åbent.

Dermed er spændingen på sit højeste i Hal 1 forud for konkurrencen. Lørdag omkring middag udråbes vinderen ved en præmieoverrækkelse.

rich-media-8
De fire deltagere. Fra venstre er det: Jan Aggerholm Andersen, Tim Lukas Groen, Jan Zhuk Sørensen og Rasmus Andersen Juul. Foto: Tim Søgaard.