Lyt til artiklen:

Flere gravemaskiner til brolægger

00:00
Hastighed: ???x
03:39

Abonnementsartikel

Byagers Brolægning har travlt over hele Sjælland med flere fjernvarme og belægningsprojekter, og det kræver effektive og alsidige maskiner.

Der er gang i hjulene hos Byagers Brolægning. Firmaet har hjemme i Vordingborg-forstanden Ørslev, men i dag er hele Sjælland deres hjemmebane. Efter seks år i branchen har udviklingen været god for firmaet, der i dag er meget mere end belægningsfirma.

Et alsidigt firma med flere brancheben at gå på kræver også alsidige maskiner. Gennem årene er der handlet hos Scantruck flere gange. Blandt andet en Komatsu PC80MR-5 gravemaskine på otte tons, en Komatsu PC138US-11 gravemaskine på 15 tons, og så var Byagers Brolægning også blandt de første i Danmark til at købe en Komatsu PC24MR-5, fortæller Jenki Jakob Hvid Byager, ejer og daglig leder af Byagers Brolægning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en ny udgave af den populære 2,5 tons gravemaskine, som nu med seriebetegnelsen MR-5 har fået en Stage V motor og et løft i både teknik og komfort. Den kan fortsat fragtes på en standardtrailer, og udover øget hensyn til miljøet er der kræset for maskinføreren med ekstra plads i kabinen, nemmere ind og udstigning og lettere adgang til service- og motorrum.

En afgørende stemme i valget af mærke og maskintyper tilhører Tommy Smith. Han står blandt andet for logistik og maskinindkøb i Byagers Brolægning.

- Jeg har været i branchen i mange år, hvor jeg begyndte som entreprenørmekaniker, og siden har været maskinfører i mange år. Jeg har aldrig haft noget med Komatsu at gøre tidligere, men da jeg startede i firmaet, arbejdede jeg med deres nye otte tons PC80MR-5 og blev imponeret over den. I dag går jeg mest op i at maskinførerne har det godt i maskinerne, for det skal fungere for dem i det daglige, og her hører jeg også kun positivt om deres Komatsu maskiner, siger Tommy Smith.

Service er afgørende faktor

Den nye 2,5 tons Komatsu PC24MR-5 "har" brolægningsafdelingen i firmaet, hvor den pt. håndterer fliser og kantsten på et projekt i København.

- Det egner den sig rigtig godt til, selv om den ikke er så stor. Men den er ikke købt specifikt til belægningsarbejde. Den kan jo også løse alle mulige andre opgaver, som anlægsarbejde, og alle vores maskiner kan bruges til alle typer opgaver hele vejen rundt i firmaet, for på den måde udnytter vi dem bedst, siger Tommy Smith.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Denne dag er PC80MR-5 ved at afslutte et fjernvarmeprojekt i Næstved, inden den skal videre på en lignende opgave på Sjælland. Pressefoto.

- Det jeg mest går op i ved en handel, er servicen. Hvad kan forhandleren tilbyde? Hvor hurtigt kan de rykke ud, hvis maskinen kører i stykker? Og servicen fungerer bare rigtig godt med Scantruck. Vi har lavet nogle rigtigt gode aftaler med dem, og det betyder også, der er en god økonomi i aftalerne for os, siger han.

Denne dag er Byagers Brolægning ved at afrunde et fjernvarmeprojekt i Næstved som underentreprenør for Munck. Der klargøres til ny asfalt på villavejene med deres Komatsu PC80MR-5 fra 2021.

- Bortset fra asfaltudlægningen kan vi levere hele pakken med fjernvarme. Vi er meget effektive, og vi har arbejde i kalenderen det næste halvandet år fordelt over hele Sjælland. Udover at grave kan vi også sende brolæggere ud for hjælpe til med at reetablere kantsten. Det kan ikke undgås, at der skal graves igennem og ind i fortovet, og det er ikke alle virksomheder, der også kan tilbyde belægningsarbejde, understreger Jenki Jakob Hvid Byager og underbygger Tommy Smiths udlægning af aftalerne med Scantruck.

- Vi har ikke nogen forkærlighed for bestemte maskinmærker, men vi har bare fået en helt vildt god service hos Scantruck. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at vi har indledt et samarbejde med Scantruck. Det har virkelig været godt hele vejen, siger han.