Lyt til artiklen:

Zeppelin-lærling tager DBL-titlen

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Trofæet blev i familien. Jan Aggerholm Andersen gjorde sin fætter kunsten efter og blev Danmarks bedste lærling indenfor entreprenørmaskinmekanikere.

Det blev endnu engang en lærling fra den danske Caterpillar-importør Zeppelin, der kunne løbe med sejren, da Maskinleverandørerne afholdt Danmarks Bedste Lærling for entreprenørmaskinmekanikere (DBL entreprenør) i forbindelse med DM i Skills i Høng.

Jan Aggerholm Andersen tog nemlig førstepladsen foran Tim Lukas Groen fra Nordjysk Lift. På tredjepladsen blev det Jan Zhuk Sørensen fra Scantruck, mens Rasmus Andersen Juul fra JM Trykluft i Viby J. blev nummer fire.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed blev det altså cementeret, at der flyder hydraulikolie i årerne på familien Aggerholm Andersen. Sidste år var det nemlig Jans fætter, Christian, der tog DBL-titlen.

- Jeg vil gerne ud og se verden og skrue i store maskiner

Se også:

- Jeg vil gerne ud og se verden og skrue i store maskiner

Svære opgaver

Under konkurrencen gjaldt det om at holde hovedet koldt. Arrangørerne havde nemlig skruet op for sværhedsgraden på opgaverne i forhold til sidste år, hvor flere deltagere blev færdige med alle opgaver, inden tiden var udløbet.

Sådan var det ikke i år. Allerede på førstedagen vidste det sig, at de fire lærlinge skulle bruge lang tid på de stillede opgaver. Simpelthen fordi de var sværere.

rich-media-4
Jan Aggerholm Andersen, Zeppelin Skejby med vandrepokalen. Foto: Maskinleverandørerne.

- Vi vil hellere, at de bliver udfordret, end at de bare står med hænderne i lommerne til sidst, sagde den ene af de fire dommere, Anders Madsen fra Hydrema i Ringsted under konkurrencen.

Svære opgaver giver sved på panden til DBL

Se også:

Svære opgaver giver sved på panden til DBL

De fire lærlinge skulle skrue i fire forskellige maskiner. Over de to dage roterede de mellem en Caterpillar-gravemaskine, en Hitachi-gravemaskine, en Hydrema-rendegraver og en Gehl-hjullæsser. De havde tre timer på hver maskine til at løse så mange opgaver som muligt så godt som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover den skinnende vandrepokal var der en stribe præmier i form af blandt andet værktøj og merchandise.

rich-media-7
Jan Aggerholm Andersen godt i gang med Gehl-hjullæsseren. Foto: Tim Søgaard.