Lyt til artiklen:

Sennebogen vil præsentere første batteridrevne industrimaskine

00:00
Hastighed: ???x
03:38

Abonnementsartikel

Tre nye materialehåndteringsmaskiner vil blive præsenteret på Sennebogens stand på messen IFAT i slutningen af maj måned. Én af dem er producentens første batteridrevne af slagsen, og særligt den vækker begejstring hos dansk forhandler.

Når Sennebogen lægger vejen forbi den store vand-, spildevands-, affalds- og råmaterialehåndteringsmesse IFAT i München i slutningen af maj, bliver det med hele tre maskinnyheder på standen.

Den tyske producent vil nemlig udover den nye 4-tons teleskoplæsser 3.40 G, som man præsenterede i begyndelsen af april, medbringe en ny 22-tons materialehåndteringsmaskine og producentens første batteridrevne materialehåndteringsmaskine, som vejer 19 tons.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sennebogen skriver, at de nye, batteridrevne maskiner kombinerer det bedste af både det elektriske og det frit-bevægelige maskinkoncept, idet man kan fortsætte arbejdet, mens maskinerne oplader. Det skulle angiveligt være markedets første batteridrevne materialehåndteringsmaskiner.

Forhandler er optimistisk

Hos OP System ved Løsning forhandler man Sennebogens materialehåndteringsmaskiner, og Henrik Kildegaard, der er salgschef hos OP System Danmark, glæder sig meget til, at de nye batteridrevne maskiner kommer til Danmark.

- Det er en super spændende maskine. Min optimisme omkring dem er væsentligt højere nu, end den var for et år siden, siger han.

Dengang vidste man ikke så meget om dem endnu, fortæller Henrik Kildegaard. Der var man ikke klar over, hvor lang levetid batterierne ville have. Det ved man nu.

- Man forventer, at et batteri har en levetid på 24.000 timers forbrug, eller også regner man med, at den skal kunne tåle over 3000 fulde opladninger fra under 10% til 100%, siger Henrik Kildegaard og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så vil nogen sige: "Jamen så er det også dyrt at skifte batteriet," men hvor mange har i dag en dieselmaskine, der har gået 24.000 timer? Vi har ikke nogen, siger Henrik Kildegaard.

To maskiner på vej

Sennebogen har to forskellige modeller på vej. En 817'er og en 825'er.

817'eren er den lille model med 252 kWh. Den har en daglig arbejdscyklus på seks til otte timer på en opladning.

- Der har den sin begrænsning, hvis den skal arbejde på en skrotplads for eksempel, men står den eksempelvis nede på en havn, hvor den ikke skal køre så meget, så giver det mening, siger Henrik Kildegaard med henvisning til, at maskinen jo kan oplades, mens den arbejder.

825'eren er den store model med 378 kWh. Den vil kunne arbejde 8-10 timer på en opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge modeller kan oplades via et almindeligt CEE 63A 400V stik.

Sådan et har alle, siger Henrik Kildegaard, og han er generelt optimistisk, når det kommer til at få solgt nogle af de batteridrevne maskiner, når de kommer til Danmark.

- Jeg kan se mange steder, hvor begge maskiner kan indgå i den daglige arbejdsrutine, fordi de er så små. De steder, hvor det ikke giver mening, der vil man alligevel køre med større maskiner. Der vil altid være undtagelserne, hvor den højere pris vil afholde nogen, men der er firmaer i dag, der har så grønne profiler, at det vil være noget, de vil gå efter, siger Henrik Kildegaard.

Han forudser, at der inden længe vil være batteridrevne Sennebogen-materialehåndteringsmaskiner på flere anlæg rundt omkring i Danmark.

Henrik Kildegaard kan ikke sætte dato på, hvornår de første demo-maskiner kommer til Danmark, men han håber, at det bliver inden årets udgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man vil se dem i aktion inden da, skriver Sennebogen, at deres maskiner vil blive vist frem på demonstrationspladsen på den tyske IFAT-messe.