Lyt til artiklen:

Nøje udvalgte broer og tunneler i Danmark skal renoveres i år

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

I løbet af 2022 tager Vejdirektoratet fat på at renovere og vedligeholde en lang række af de broer og tunneler, der binder landsdelene samme.

I Danmark er der cirka 2500 statslige broer og tunneller, der er med til at binde øer og landsdele sammen, og de bliver løbende vedligeholdt af Vejdirektoratet.

For både vejtrafikken og vejret slider på bygværkerne, og derfor udbedrer Vejdirektoratet skader og fornyer broernes beskyttelse, så de kan holde i mange år endnu. I løbet af i år vil Vejdirektoratet renovere i alt 11 store broer og tunneler og en række mindre bygværker rundt omkring i landet.

Afdelingsleder Lene Højris Jensen, Vejdirektoratet, siger:

- Det er vigtigt, at vi har velfungerende broer og tunneller, for det skaber værdi for ikke bare trafikanterne, men for infrastrukturen som helhed. Derfor har vi hvert eneste år en stor opgave med at renovere de broer, som trænger til et ansigtsløft. Vi gør det for at fremtidssikre broernes bærende konstruktioner og udskifte de slidte dele, så trafikanterne kan komme nemt og sikkert rundt i hele landet. Og ser man det i det lidt større perspektiv, så er det bedre for miljøet og klimaet at passe rigtig godt på den infrastruktur, vi allerede har, frem for at skulle bygge nyt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De broer og tunneler, som Vejdirektoratet renoverer, er blevet udvalgt efter en nøje analyse og grundige undersøgelser, hvor der i nogle tilfælde endda er blevet benyttet droner til at overvåge bygværkernes tilstand.

I 2022 gennemfører Vejdirektoratet desuden en række reparationer og vedligehold af mindre bygværker. De ligger typisk på steder, hvor en kommunal eller privatvej bliver ført over eller under en statslig vej.

Projekterne har allerede været i udbud, og entreprenørerne er blevet fundet, men der vil løbende komme enkelte nye projekter til på Vejdirektoratets Udbudsportal.