Lyt til artiklen:

Steelwrist udvider sortimentet af udstyr til mellemstore gravemaskiner

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

Den nye serie af SQ50 hurtigskifte og tiltrotatorer er målrettet 7-13 tons gravemaskiner. SQ50 opfylder specifikationerne i Open-S standarden for fuldautomatiske hurtigskifte.

Steelwrist SQ er en højtydende fuldautomatisk olietilslutningsteknologi, der bruges i hurtigskifte og tiltrotatorer på gravemaskiner til at forbinde hydrauliske arbejdsredskaber.

SQ50 hurtigskifte og tiltrotatorer blev for første gang vist på Vei og Anlegg-messen i Norge den 11.-14. maj. SQ50 vil blive indfaset på X12 og X14 tiltrotatorer, hvilket betyder, at fremtidige S-type hurtigskifte og tiltrotatorer vil kunne opgraderes til SQ-type.

S50 og SQ50 hurtigskifte er stålstøbt og har Steelwrist Front Pin Lock sikkerhedsløsningen, som væsentligt begrænser risikoen for utilsigtet tab af arbejdsredskaber.

X12- og X14-tiltrotatorer er redesignet med et nyt top- og redskabsskifte, for at gøre det muligt at opgradere fra S50 til SQ50 på et senere tidspunkt, selvom kunden ikke medtog SQ i den oprindelige ordre, lyder det fra producenten i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med introduktionen af SQ50 fuldautomatisk hurtigskifte og tiltrotatorer, vil vi ændre parameterne i det voksende 10 tons gravemaskinesegment, med flowkapaciteter på 120 liter i minuttet, med lavt modtryk. Dette giver mulighed for effektivt brug af arbejdsredskaber med højt flow også til mellemstore gravemaskiner, siger Stefan Stockhaus, CEO for Steelwrist AB.

Med introduktionen af SQ50, er Qplus-teknologien blevet opdateret for at tillade endnu højere flow, hvilket tilføjer yderligere 20 procent til flowkapaciteten. Dette giver brugerne mulighed for også at køre de arbejdsredskaber der kræver højt flow på mellemstore gravemaskiner.

Med introduktionen af SQ50 vil Steelwrist i løbet af 2022 også introducere en ny absolut rotationssensor for at give højere nøjagtighed til maskinkontrolsystemer. Sammen med Steelwrist Autotilt giver dette mulighed for endnu højere produktivitet.

Alle Steelwrist SQ-produkter følger den globale Open-S industristandard for fuldautomatiske skifte til gravemaskiner. Det betyder, at SQ systemet er designet til at kunne forbindes med andre mærker efter Open-S standarden.