Lyt til artiklen:

Årsregnskab viser fortsat vækst hos Nordkysten

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S kan se tilbage på et tilfredsstillende resultat i 2021.

- I 2021 har vi kunnet arbejde stort set upåvirket af den fortsatte pandemi. Derfor opnår vi et meget tilfredsstillende resultat. Desuden er det vigtigt, at det lykkedes at gøre Nordkysten mere økonomisk robust. For allerede i år ser vi ind i store udfordringer med massive prisstigninger og inflation. Vi er godt rustet til nogle hårde år, supplerer administrerende direktør Frank Schou Kruse.

Koncernregnskabet fra Nordkysten viser en omsætning på 575 millioner kroner i 2021 mod 446 millioner kroner i 2020, mens årets resultat efter skat blev 28,9 millioner kroner mod 11,9 millioner kroner året før.

Nordkysten har de seneste fem år reduceret den rentebærende nettogæld med 81 procent fra 55,8 millioner kroner ved udgangen af 2017 til 10,8 millioner kroner ved udgangen af 2021. Tilsvarende er den finansielle gearing reduceret fra 1,33 ved udgangen af 2017 til 0,12 ved udgangen af 2021. Koncernens cash flow fra driftsaktiviteter er i samme periode steget fra 15,3 millioner kroner til 53,8 millioner kroner.

Fortsat øget aktivitet

Der er fortsat stigende aktivitet på alle de infrastrukturområder, hvor Nordkysten udfører entreprenørarbejde elforsyning, vandforsyning, fjernvarmevarme, spildevandshåndtering, klimasikring og fibernet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Koncernen er derfor også gået ind i 2022 med en rigtig god ordrebeholdning. Dertil kommer, at omlægning fra naturgas til fjernvarme ventes at give endnu mere aktivitet.

- Det kan blive en brancheudfordring med knaphed på materiel og mandskab ved en hurtig omlægning fra naturgas til fjernvarme. Vi har dog løbende udvidet og udviklet vores mandskab, metoder og materiel, så vi er også klar til at tage fat på udbygningen af fjernvarmenettet. Den vil vi møde med vores erfarne folk og et stort kundefokus, hvor vi samarbejder med kunderne for at opnå de bedste og smarteste løsninger, siger Frank Schou Kruse.