Lyt til artiklen:

Udlejer i nyt samarbejde med sikkerhedsfirma

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Abonnementsartikel

Zeppelin Rental og SmartGuard tilbyder entreprenør-kunder samlet løsning med leje af maskiner og et professionelt overvågningssystem af pladsen.

Onsdag holdt Rental Zeppelin Danmark åbent hus i udlejerens afdeling i Rødbyhavn, som blandt andet er med til at servicerer nogle af de mange virksomheder, der er beskæftiget med opgaver ved Femern-projektet.

Udlejeren benyttede muligheden til at slå lidt på tromme for et nyt landsdækkende samarbejde med sikkerhedsvirksomheden SmartGuard.

Sikkerhedspakken er et supplement, en slags forsikring, når man lejer hos os.

General manager Lasse Ludvigsen, Zeppelin Rental

- Vi tilbyder en samlet løsning med leje af entreprenørmaskiner og andet udstyr, kombineret med et professionelt overvågningssystem, så kunderne slipper for ubehageligheder med tyveri og mulig nedetid til følge, siger general manager Lasse Ludvigsen, Zeppelin Rental.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Velfungerende vagtcentral

Overvågningssystemet leveres af virksomheden SmartGuard, som er en af de største aktører i branchen i Danmark og hver dag overvåger 200-250 byggepladser.

- Vi har løsninger til det hele, lige fra et enkelt stillads til store hospitalsbyggerier, fortæller adm. direktør og stifter Casper Wilken, SmartGuard.

rich-media-2
Vagtcentralen er helt afgørende i vores løsning, siger Casper Wilkens, SmartGuard. Foto: Torben Jastram.

Systemet er en traditionel overvågningsløsning med kamera påmonteret en 6-9 meter høj kube. Kuben er desuden monteret med højtalere til anråb og LED-lys. Kameraer aktiveres via alarmer og betjenes derefter af autoriseret personel på vagtcentralen.

- Vagtcentralen bagved er det helt afgørende i vores løsning. Vi benytter en rigtig god ekstern kontrolcentral med meget dedikerede mennesker, som har forståelse for og indsigt i, hvordan en moderne byggeplads fungerer med evt. sene materialeleveringer, muligt aftenarbejde osv., siger Casper Wilken.

Bedst i markedet

Han startede virksomheden tilbage i 2006 og var dengang først på markedet herhjemme. Siden er SmartGuard vokset og leverer i dag en gennemprøvet løsning med gode referencer.

- Vores aftale med Zeppelin Rental handler om, at vi vil lave en løsning, der er bedst i markedet. Kort og godt, siger Casper Wilken.

At det giver god mening med øget sikkerhed, er der næppe tvivl om med de mange store maskiner med dyrt grej - og måske også større mængder brændstof.

- Sikkerhedspakken er et supplement, en slags forsikring, når man lejer hos os. Og det er en stor fordel for vores kunder. De kunder, der har prøvet at få noget stjålet, vil ikke engang spørge om prisen - de vil bare have løsningen, siger Lasse Ludvigsen og tilføjer:

rich-media-3
Sikkerhedspakken er et supplement, en slags forsikring, når man lejer hos os, fortæller Lasse Ludvigsen. Foto: Torben Jastram.

- Det handler om at holde nedetiden på et minimum. Jeg hørte forleden om en dozer, der fik stjålet en skærm til få tusinde kroner. Den skal nu holde stille, indtil en ny skærm kommer hjem fra Japan om et par måneder. Det går jo ikke, fastslår han.

Vækstplaner

På europæisk plan er Zeppelin Rental den femtestørste aktør. I Danmark begyndte udlejningsvirksomheden i december 2020, og foreløbig er der afdelinger i Brøndby, Fredericia og ved Femern. Men der er masser af vækstpotentiale, mener Lasse Ludvigsen.

- Vi vil vokse en hel del de kommende år. I første omgang åbner vi en afdeling i Aarhus, hvor vi netop har fundet gode lokaler. Senere kommer flere nye afdelinger til, siger han til Maskinteknik.

Som de fleste nok har regnet ud, er Zeppelin Rental særdeles stærke på maskiner fra Cat. Men der er mange andre maskiner og udstyr i udlejningsporteføljen - for eksempel skure, lifte, trailere, værktøj og sikringsudstyr.

rich-media-4
Zeppelin Rental holdt åbent hus i Rødbyhavn-afdelingen onsdag. Foto: Torben Jastram.