Lyt til artiklen:

Letbanen ved Herlev får armeringsprojekt i glasfiber

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

CG Jensen vælger glasfiberarmering til letbanen i Rødovre/Herlev. Armeringsspecialisten Celsa Steel Service har derfor udviklet et utraditionelt armeringsprojekt i glasfiber til projektet.

Der lægges i disse dage sidste hånd på en noget anderledes armeringsløsning syd for Herlev. Under byens letbane lægges glasfiberarmering i fundamentet. Armeringsprojektet kommer fra armeringsspecialisten Celsa Steel Service i Ølstykke, som har sendt glasfiber armering til projektet siden marts måned.

Glasfiberløsningen til letbanen er et supplement til projektets øvrige stålarmering men på letbanens stationer må fundamentet ikke være strømledende. Derfor har CG Jensen været i teknisk dialog med Celsa Steel Service om udvikling af en armeringsløsning, der opfyldte de opsatte krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft god erfaring med glasfiberarmering på andre projekter, hvor brug af stålarmering ikke var hensigtsmæssigt. Det var derfor helt naturligt at kigge i denne retning. Med armeringsprojektet i glasfiber har vi fået en lidt anderledes armeringsløsning, der gør, at fundamentet ikke bliver strømførende, nøjagtigt som kravene foreskriver, fortæller Tonny Schöndorff, projektleder hos CG Jensen.

Celsa Steel Service har til projektet leveret i alt 325 kvadratmeter glasfiberarmering bestående af flere armeringstyper, herunder armeringsnet, klip & buk samt sekantløsninger. Armeringen af glasfiber indgår i en samlet armeringsløsning, der også indeholder stålarmering. Løsningen er udviklet i tæt og digitalt samarbejde med CG Jensen. Specificering og udregning af armeringsprojektet er udført af Celsa Steel Service.

Flere hybridløsninger i fremtiden

Marketingchef hos Celsa Steel Service, Carsten Røjgaard tror på, at flere armeringsløsninger i fremtiden vil inkludere både stål og glasfiber:

- Brugen af glasfiber som råmateriale har i dette projekt gjort armeringsløsningen kompleks, fordi tegninger og klip & buk lister skulle oversættes til de korrekte dimensioner i glasfiber. Men faktisk er sagen et godt eksempel på fordelen ved at kombinere glasfiberarmering med konventionel stålarmering, siger han.

rich-media-3
Celsa Steel Service har til projektet leveret i alt 325 kvadratmeter glasfiberarmering. Pressefoto.

Carsten Røjgaard mener generelt, at kombinationen af glasfiber og stålarmering rummer store muligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når det går op for markedet, at glasfiber ikke er et konkurrerende produkt til stålarmering, men derimod et supplement til at skabe den ideelle løsning, så vil der komme flere projekter og løsninger af denne slags. Vi har jo allerede skabt overbevisende resultater på større og ret komplekse byggesager, der viser løsningens styrke, siger han.

Området, hvor den særlige armeringsløsning bruges, ligger syd for Herlev omkring Slotsherrensvej.