Lyt til artiklen:

Volvo-chef: Mere selvforsyning i rekruttering

00:00
Hastighed: ???x
03:32

Abonnementsartikel

Der er plads til forbedret markedsandel på blandt andet kompakte maskiner, lyder det fra Henrik Torp, der 1. maj tiltrådte som ansvarlig for Volvo Entreprenørmaskiner i Danmark.

ESKILSTUNA: Henrik Torp tiltrådte for lidt over en måned siden som ansvarlig leder for Volvo Entreprenørmaskiner i Danmark med titel af "Head of Retail Operations". Han føler sig allerede rigtig godt hjemme i rollen, selvom der blot er gået fem uger.

- Der har været meget at sætte sig ind i, men jeg har fået en fantastisk modtagelse af mine dedikerede og passionerede medarbejdere - både i Danmark og i Sverige, fortæller den nytiltrådte chef til Maskinteknik, da vi sætter ham stævne under Volvo Days 2022 på Volvos democenter i Eskilstuna i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Loyale medarbejdere er guld værd - især i periode som nu, hvor det er vanskeligt at rekruttere

Henrik Torp, Volvo Entreprenørmaskiner

Generelt er der tale om tilfredsstillende medarbejdertilfredshed - såvel i hovedkontoret i Taulov ved Fredericia som i de to salgskontorer i Aalborg og Taastrup og blandt medarbejderne i de mange mobile værksteder. Men alligevel ønsker Henrik Torp at øge medarbejdertilfredsheden yderligere.

- Jeg har groft sagt tre opgaver her i virksomheden. Det handler om bundlinje, kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed. Jeg tror, at høj medarbejdertilfredshed er nøglen til at lykkes med de to andre målepunkter, siger han.

Flere unge ind

Volvo-chefen tilføjer, at han som noget af det første kommunikerede klart ud, at medarbejdernes trivsel er meget vigtig for ham.

- Jeg ønsker, at folk skal være glade, når de kører på arbejde om morgenen. Det skal være et godt sted at arbejde, hvor man bliver i mange år. Loyale medarbejdere er guld værd - især i periode som nu, hvor det er vanskeligt at rekruttere, fortæller Henrik Torp.

Den nye chef slår samtidig fast, at Volvo Entreprenørmaskiner skal være bedre til at blive selvforsynende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal have flere unge mennesker ind, som vi kan give en god uddannelse og gøre til servicemindede og kompetente medarbejdere, der har lyst til at blive, når læretiden er slut, lyder det fra ham.

Fokus på el og kompakt

På selve salgssiden er Henrik Torp naturligvis meget tilfreds med de segmenter, hvor Volvo er markedsledende, for eksempel på dumperne.

- Men andre steder kan vi gøre det bedre. Især håber jeg, at vi kan øge markedsandelen på det kompakte materiel, siger han.

El-maskiner er et andet segment, som han forventer sig en hel del af.

- Batterimaskinerne er over os, og det vil vokse eksponentielt de kommende år. Med den helt nye +20 tons gravemaskine EC230 Electric har vi hos Volvo CE selv lige hævet barren for, hvad der er muligt på el. Det udvikler sig hele tiden, og her skal vi virkelig være gode til at arbejde med de mange fordele, batterimaskinerne har i forhold til forbedret arbejdsmiljø med nul-emission og lav støj, siger den 59-årige Volvo-chef til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Australien, Ringsted og Hillerød

Henrik Torp er selv udlært mekaniker og kender desuden Volvo godt gennem en længere årrække med forskellige stillinger hos Volvo Trucks, som indbefattede et par år i Australien fra 2011 til 2013. Efter hjemkomsten blev han administrerende direktør for Titan Lastbiler i Ringsted og senest regionsdirektør for Autohuset Vestergaard i Hillerød.

Han bor privat i Taastrup men tager tre-fire gange om ugen turen til Taulov.