Lyt til artiklen:

Elementstøtte på op til 15 meter stabiliserer kæmpestore betonvægge

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Elementstøtten ved navn Super 15 forbliver næppe den største af sin slags i sortimentet, lyder det fra DM Supply.

Der er vokseværk i betonbranchen, og det betyder, at når de præfabrikerede elementer til betonvægge tager til i størrelse, må de tilhørende elementstøtter følge trop.

Derfor udviklede DM Supply elementstøtten Super 15, hvis nyttelængde på 10-15 meter gør den til den største af sin slags i sortimentet. Forinden var det Super 10-støtten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da den nyeste elementstøtte ramte markedet for to år siden, havde DM Supply en beholdning på 100 enheder. I dag har de 200 - og flere er på vej.

- Med årene er de enkelte betonelementer ganske enkelt vokset voldsomt i størrelse. Det kræver solide elementstøtter på byggepladsen, og har har vores Super 10-støtte længe løst opgaverne, siger salgschef i DM Supply, Christian Wedsted, i en pressemeddelelse.

- Men vi har også oplevet en klar efterspørgsel på elementstøtter, der var endnu større, og derfor har vi udviklet Super 15, siger han.

rich-media-2
DM Supply har udviklet elementstøtten Super 15, der har en nyttelængde på op til 15 meter. Dermed kan den fungere som sikker støtte for de største betonelementer på markedet. Foto: DM Supply.

Færre støtter til at sikre betonelementer

Super 15 er, ligesom Super 10, fremstillet af kraftigt aluminium.

Det gør elementstøtterne til at håndtere til trods for, at de både er store og kraftige, fortæller montageleder i Spæncom, Henning Nielsen. Spæncom har blandt andet anvendt Super 15-støtterne i forbindelse med opførelsen af et stort feriecenter i Jylland sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har rigtig gode erfaringer med Super 15-støtterne. Vi anvender fortsat også Super 10, som er det rigtige valg til mange projekter, men ved sikring af de virkelig høje elementer var vi nødt til at anvende flere støtter per element, siger Henning Nielsen og fortsætter:

- Ved at anvende Super 15 kan vi typisk sikre et element med tre støtter, hvor vi måske skulle bruge fem-seks Super 10-støtter.

Men når det kommer til betonbranchens vokseværk, så er det sidste ikke set, lyder det fra salgschefen i DM Supply, Christian Wedsted.

- Vi har nu 11 forskellige størrelser af elementstøtter i sortimentet, og Super 15 forbliver næppe den største i vores sortiment for evigt, siger han.