Lyt til artiklen:

Lohke og Renta Group fusionerer

00:00
Hastighed: ???x
03:16

Abonnementsartikel

Lohke Materieludlejning og Renta Group er fusioneret. Med fusionen tiltræder ny administrerende direktør i Renta Denmark.

Der er en ny stærk spiller på det danske udlejningsmarked for entreprenørmateriel. Lohke Materieludlejning fusionerer nemlig nu med finske Renta Group, der entrerede det danske marked i 2021. Med fusionen bliver det nye selskab angiveligt den fjerdestørste materieludlejer i Danmark.

Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Videre lyder det, at fusionen er et naturligt skridt i Rentas strategi om at styrke sin position og vokse i Nordeuropa. Efter fusionen vil Danmark være et betydeligt segment for Renta, som yderligere diversificerer virksomheden og gør Renta til en ægte skandinavisk virksomhed. Renta Group har omtrent 100 depoter i Sverige, Finland, Norge, Danmark og Polen.

I pressemeddelelsen beskrives fusionen som er fremragende match. Lohke vil fortsætte med at betjene sine kunder med den samme lokale tilgang og service af høj kvalitet som hidtil og vil drage yderligere fordel af at implementere Rentas digitale løsninger, lyder det. Med fusionen tiltræder Lars Raagaard, som administrerende direktør for Renta Denmark.

Carsten Lohmann, der er administrerende direktør i Lohke Materieludlejning, glæder sig over fusionen:

- Vi har ledt efter en partner til at hjælpe os med at videreudvikle vores forretning, og vi er glade for at kunne sige, at Renta virkelig er det perfekte match for os. Renta er kommet til Danmark for nylig, men ledelsen og medarbejderne er meget erfarne og professionelle folk inden for udlejning. Renta har adgang til kapital og materiel, som vi tidligere ikke har kunnet tilbyde, og vigtigst af alt så deler Renta de samme værdier, som vi selv har haft siden vi startede i 2006, siger han.

Han fortæller, at man har arbejdet hårdt på at digitalisere Lohke de seneste år. Derfor er man glade for at få adgang til Rentas digitale løsninger. Med de fremtidige digitale muligheder vil Lohke være i stand til at vækste sin egen forretning og hjælpe både kollegaer og kunder efter devisen "work smarter - not harder".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lohke har en solid kundebase, vi har et godt omdømme og et dybt kendskab til det danske udlejningsmarked. Jeg er sikker på, at vi sammen med Renta vil blive endnu stærkere og med tiden blive den foretrukne partner for kunderne på det danske udlejningsmarked, siger Carsten Lohmann.

Også hos Renta Group er man begejstrede for fusionen.

- Lohke er et stærkt match for os, da de i forening med vækst og lønsomhed, har kunnet bevare et lokalt præg til branchen. Lohke er en virksomhed med de samme værdier som Renta. De har en stærk markedsposition og tilstedeværelse i attraktive dele af landet og de har et ry for at levere service af høj kvalitet. Vi er begejstrede for at slå os sammen med Team Lohke og ser frem til den videre rejse, siger Kari Aulasmaa, der er administrerende direktør i Renta Group.

Lohke Materieludlejning har fem afdelinger i Danmark og beskæftiger cirka 90 personer. I første omgang fortsætter Lohke under samme navn.