Lyt til artiklen:

Rød asfaltløber rulles ud ved Ragnarock

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Abonnementsartikel

I disse dage lægger NCC en særlig rød asfalt foran rockmuseet i Roskilde.

På Rabalderstræde 16 i bydelen Musicon i Roskilde ligger Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur. Her er NCC i fuld gang med at udbedre den eksisterende røde løber, som leder op til den ikoniske museumsbygning.

Løberen skal opdateres med en rød asfalt, der skal fremstå med en høj detaljegrad. Det betyder, at NCC udlægger asfalten med så få og synlige samlinger mellem asfaltbanerne som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NCC producerer den røde asfalt på egen fabrik i Odense. Asfaltfabrikken er en af de få produktionsanlæg i Danmark, der kan fremstille en hel palet af asfaltfarver med klar bitumen, som er yderst velegnet til produktion af indfarvet asfalt.

rich-media-2
NCC producerer den røde asfalt på egen fabrik i Odense. Pressefoto: NCC/Jonathan Grevsen.

Udover den klare bitumen består den farvede asfalt i Roskilde af rødt farvepigment og tilpassede røde granitskærver. Tilsammen skal de sikre størst mulig farvebestandighed på den røde løber og dermed understrege stemningen og historien, som museet formidler.

Bitumen er et olieprodukt som klistrer stenene sammen og giver asfalten sin karakteristiske sorte farve. Det er derfor, at klar bitumen er velegnet til farvet asfalt.

- Vores anlæg i Odense kan fremstille asfalt i en lang rækker farver. Det åbner op for arkitektoniske muligheder i gaderummet. Derudover kan den farvede asfalt anvendes til at fremme sikkerheden i trafikken ved at markere adskillelse mellem gang- og cykelarealer og kørebaner samt markere legeområder omkring skoler og daginstitutioner, fortæller Ary Akrawy, salgs- og entrepriseleder i NCC Industry, Asfalt.