Lyt til artiklen:

Indtjeningen dykkede hos Bornholms største entreprenør

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

PL Entreprise formåede at holde at fastholde en rimelig indtjening i 2021 trods hård konkurrence i jubilæumsår.

Bornholms største entreprenør- og kloakvirksomhed kom gennem sit 25. år med, hvad indehaveren kalder et acceptabelt overskud.

Toplinjen faldt lidt fra en omsætning i 2020 på 158 millioner til 142 millioner kroner sidste år. Bundlinjen blev til gengæld halveret, idet resultatet før skat gik fra 11 millioner kroner i 2020 til godt 5 millioner sidste år. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for kalenderåret 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er selvfølgelig kun godt, at der er sund konkurrence i markedet, men situationen i Ukraine sætter desværre en prop i hele værdikæden ...

Direktør Jens Koefoed, PLE

Konkurrencen på markedet var hård sidste år, men det trods alt fortsat høje omsætningsniveau sikrede PLE et acceptabelt overskud efter skat på 4 millioner kroner. Selskabets direktør forudser dog en mere vanskelig tid i bygge- og anlægsbranchen i kølvandet på COVID-19 og med den verserende krig i Ukraine. Han mener, at der er grund til at være tilfreds med resultatet.

- 2021 blev et år hvor vores aktivitetsniveau stadig var højt, og til trods for hård konkurrence, COVID-19-krisen og ikke mindst ekstremt store prisstigninger på byggematerialer, var det samlede driftsresultat acceptabelt. Det skyldes ikke mindst, at vi er lykkedes med resultatskabende synergieffekter på tværs af afdelinger og kompetencer, siger direktør Jens Koefoed.

PLE har fortsat en fornuftig ordrebeholdning med mange nye spændende opgaver for 2022, men generelt forklarer direktøren, at bygge- og anlægsbranchen er udfordret af stærkt stigende priser blandt andet som følge af krigen i Ukraine.

- Vi har været og vil fortsat være udfordret på stigende priser på byggematerialer, leveranceusikkerheder og forsinkelser. Det er selvfølgelig kun godt, at der er sund konkurrence i markedet, men situationen i Ukraine sætter desværre en prop i hele værdikæden, der vil gøre det mere vanskeligt at drive bygge- og anlægsvirksomhed, forklarer Jens Koefoed.

I 2021 beskæftigede PLE i alt 176 personer, som på grund af sæsonarbejde svarer til 124 fuldtidsansatte. Samlet set svarer det til, at PLE's medarbejderstab er vokset med 25 procent siden 2015.