Lyt til artiklen:

Tyverisikring i varebiler mindsker risiko for indbrud

00:00
Hastighed: ???x
03:51

Abonnementsartikel

I 2021 blev der anmeldt 3.549 indbrud i varebiler i Danmark, men flere af dem kunne potentielt være undgået, lyder det fra virksomheden VanKompagniet.

Når uheldet er ude, og der har været indbrud i varebilen, kan det hurtigt blive en dyr affære. I mange håndværkerfag er det ikke unormalt at have værktøj, materialer og udstyr for op mod 100.000 kroner.

I 2021 blev der anmeldt 3.549 indbrud i varebiler i Danmark, men "flere af dem kunne potentielt være undgået, hvis man havde investeret mere i tyverisikring og synliggjort det", siger direktør Michael Pettersson fra VanKompagniet, der er totalleverandør af højkvalitetsudstyr til varebiler og specialister i varebilssikkerhed.

Har man haft indbrud i varebilen kan man med gode forsikringer få dækket en del af beløbet, som tyvene har stjålet for i materialer, værktøj og udstyr.

Det er desværre kun en lille del af de samlede omkostninger. Udover selvrisikoen er listen over udgifter lang, da den dækker over tabt arbejdsfortjeneste, midlertidig lånebil, aflyste kundeaftaler, og så videre.

For at undgå indbrud i varebilen og de store medfølgende omkostninger er synlighed tyverisikring en god investering og et stærkt præventivt middel.

Holder indbrudstyvene væk

Der findes mange måder at holde tyvene ude af varebilen på, hvor en af de bedste metoder er ved synliggørelse af tyverisikringen. Det kan være i form af ekstra udvendig sikkerhed eller et tydeligt mærkat, der viser at varebilen er tyverisikret.

- Når vi installerer låse og sikkerhedsudstyr for kunderne, sørger vi altid for, at det er synligt overfor omverdenen. Det kan være i form af udvendige låse, gitrer eller lignende, men vi sætter samtidig et mærkat på varebilen, hvor der står 'Secured by VanKompagniet'. Så har du eksempelvis installeret en integreret lås, alarm eller andet som tyven ikke kan se, så er det synliggjort med mærkatet. Det øger chancen for, at tyven går sin vej igen, fortæller Michael Pettersson fra VanKompagniet og fortsætter:

- Hvis en indbrudstyv eksempelvis befinder sig på en parkeringsplads med tre varebiler og to af dem har synlig udvendigt sikkerhed og et tyverisikringsmærkat, så tror jeg godt jeg ved, hvilken varebil han forsøger at få adgang til. Så selvom tyverisikring er en ekstra udgift på den korte bane, så kan der være store penge at spare i det lange løb.

Yderligere forebyggelse

Det kan ske, at tyvene på trods af synlig tyverisikring vil bryde ind i varebilen for enhver pris, hvor selv den bedste udvendige sikring ikke er nok. Tyvene kan eksempelvis skære en dør op, dog behøver det ikke være ensbetydende med, at de kommer fra gerningsstedet med tyvegods.

- Man kan ikke stjæle noget, som man ikke kan se. Derfor er røgkanoner en simpel, pladsbesparende løsning, der udløser kraftig røg på blot 1 sekund. Varebilslastrummet bliver uigennemsigtig, hvilket gør, at tyven ikke kan se noget som helst. Derudover har røgen en alarmerende virkning, der skaber ubelejlig opmærksomhed for tyven, udtaler Michael og afslutter:

- Du kan endvidere installere en tyverisikringsapp, der både skræmmer tyven væk og samtidig giver dig en notifikation på telefonen, skulle der være indbrud i din varebil. Dermed ikke sagt, at man skal købe alt eksisterende sikkerhedsudstyr. Det kommer an på, hvad du har af materiel, og hvordan din varebil ser ud samt er opbygget indvendig. Min klare anbefaling er at søge råd hos eksperter i varebilssikkerhed, så din investering i udstyr står til måls med dit potentielle tab.