Lyt til artiklen:

Caterpillar præsenterer ny og mere miljøvenlig hjullæsser

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Caterpillars nyeste gummihjulslæsser Cat 966 GC er mere miljøvenlig end forgængerne.

En ny gummihjulslæsser fra Caterpillar har set dagens lys. Den nye dreng i klassen har fået navnet Cat 966 GC, og Caterpillar skriver, at hjullæsseren leverer en høj ydeevne og let betjening. Den vejer lige omtrent 22 tons.

Motoren er naturligvis Caterpillars egen af modellen C9.3B med 321 hestekræfter, der lever op til EU's Stage V-krav. Motorens automatiske CAT Clean Emissions Module (CEM) med SCR katalysator og dieselpartikelfilter arbejder hele tiden i baggrunden uden at påvirke maskinen.

Den nye hjullæser har en elektronisk styret 4-trins automatisk planetarisk powershift-gearkasse med gearskiftebeskyttelse, hvilket sikrer et effektivt og glidende gearskifte.

Læsserarmen er bygget op i et Z med en vippearm og en støbt tværstang, hvilket giver både stærke graveevner og høj udbrudskraft. Det intelligente redskabshydrauliksystem sørger for et kontinuerligt flow og tryk, der matcher de præcise krav til arbejdssituationen. Det betyder, at man opnår en reduktion i både brændstofforbrændingen og pumpens belastning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Caterpillar tilbyder en række redskaber til forskellige formål til læssemaskinen heriblandt fladt gulv, kraftige sten og lette materialer. Derudover kan man tilkøbe et Cat Payload kit, som kan veje materialer, mens de transporteres med læssemaskinen. På den måde kan maskinføreren læsse efter eksakte specifikationer uden at materialet nødvendigvis skal vejes efterfølgende.

Den nye 966 GC er desuden udstyret med et enkelt, ergonomisk kontrolsystem med et display, der inkluderer seks analog-lignende målere, farveindikatorlys og en LCD-skærm.