Lyt til artiklen:

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Munck Havne & Anlæg knokler derudaf, for om knap to måneder skal en erstatningshavn stå klar til de 600 bådejere, der må flytte midlertidigt fra Svanemøllen som følge af det kommende tunnelbyggeri i Nordhavnen.

Den kommende Nordhavnstunnel i København, der skal gå tværs gennem Svanemøllehavnen, er snart et skridt nærmere en realisering. For på den anden side af Svanemølle Bugt er Munck Havne & Anlæg i fuld gang med at etablere den erstatningshavn, som 600 lystbådejere fra Svanemøllen midlertidigt skal flytte til som følge af tunnelbyggeriet.

Arbejdet med at anlægge erstatningshavnen begyndte i efteråret og den skal stå færdig i løbet af de næste par måneder. Allerede den 1. september skal de 600 både nemlig være flyttet fra Svanemøllehavnen, så arbejdet med at anlægge Nordhavnstunnelen kan gå i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Foto: Tim Søgaard.

- Nogle af de første arbejder, vi lavede, var en mole. Den består af en sydlig og en nordlig mole. Da den var etableret, kunne vi anlægge de syv flydebroer, der skal være, og de er nu på plads. Så har vi fået leveret nogle pavillonbygninger, der skal bruges som blandt andet klubfaciliteter. De er i gang med at blive indrettet indvendigt nu, og derudover foregår der en masse ledningsarbejder i øjeblikket, fortæller Christian Tolderlund, der er assisterende projektleder hos Vejdirektoratet, som er bygherre.

Udover arbejderne med erstatningshavnen har Munck Havne & Anlæg også stået for at anlægge en ny optagekaj på Svaneknoppen. Det arbejde er afsluttet, og dermed er der ikke mange udestående arbejder.

rich-media-3
Når ledningsarbejdet er afsluttet, skal kajen asfalteres, hvorefter de sidste finisharbejder skal laves. Foto: Tim Søgaard.

- Der skal placeres nogle bomme ude på broerne, så bådene kan lægge til og de sidste finisharbejder på pavillonbygningerne skal laves. Derudover mangler vi at færdiggøre ledningsarbejdet og asfaltere på kajen. Der skal desuden anlægges en parkeringsplads til brugerne, siger Christian Tolderlund.

Når de arbejder er udført, står havnen klar til at velkomme de 600 bådejere fra Svanemøllehavnen. Ifølge planen får de mulighed for at flytte tilbage til deres vante pladser, når Nordhavnstunnelen er færdig. Hvad der så skal ske med den midlertidige erstatningshavn er endnu uvist.

rich-media-4
I den midlertidige erstatningshavn er der syv bådbroer med plads til 600 både. Foto: Tim Søgaard.