Lyt til artiklen:

Ny flisfyret fjernvarmecentral får græs på taget

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Byggeriet af den nye fjernvarmecentral i Skive begynder i juni. Forventningen er, at det samlede projekt er færdigt i foråret 2024.

Skives nye fjernvarmecentral skal fremstå som en byport, der gennem produktionsanlæg og arkitektur skal udstråle en stærk grøn profil.

Sådan lyder ambitionen for det nye projekt, som Skive Fjernvarme har udpeget det NCC-ejede Jakobsen & Blindekilde til at stå for på byggerisiden i samspil med ingeniørfirmaet MOE og Gottlieb Paludan Architects. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Etableringen af fjernvarmecentralen sker i forbindelse med, at Skive Fjernvarme udvider sit forsyningsområde og dermed tilbyder yderligere 2.000 kunder fjernvarme.

Samlet i én konstruktion

Efter planen skal fjernvarmecentralen bygges i én samlet konstruktion. Her skal henholdsvis flislager, kedelrum og andre funktioner være samlet under et tag for at skabe en enkel drift og vedligeholdelse efterfølgende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bygningens udformning skal desuden skabe sammenhæng mellem centralen og den omkringliggende natur med et organisk arkitektonisk udtryk. I den forbindelse får bygningen græstag.

Bag udviklingen af det 10 MW flisfyrede anlæg står energikoncernen Verdo.

Totalentrepriser for 90 millioner kroner

Jakobsen & Blindekilde ser frem til et tæt samarbejde med MOE og Gottlieb Paludan Architects, der har stor ekspertise med netop denne type anlæg:

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, hvor vi er med til at fremtidssikre fjernvarmeforsyningen i Skive og levere en bygning til kunden, hvor funktionalitet og arkitektur går op i en højere enhed. Et byggeri som dette ligger godt indenfor vores segment af byggerier, siger senior projektchef hos Jakobsen & Blindkilde, Lasse Bennedsgaard.

Første spadestik til projektet finder sted i juni, og forventningen er, at den flisfyrede fjernvarmecentral skal stå færdig i foråret 2024.

Den samlede kontaktsum for de to totalentrepriser udgør tilsammen cirka 90 millioner kroner.