Lyt til artiklen:

Aarsleff afslutter snart molearbejde

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Det har krævet særlige løsninger at udføre en række ekstraarbejder af Helsingør-molen.

I disse dage er Aarsleff ved at lægge sidste hånd på de ekstraarbejder, som er forbundet med renoveringen af den eksisterende mole i Helsingør.

I den forbindelse har de stået for udskiftningen af fugerne på molens stenglacis, som udgør molens skrå stenbelægning ved molens front, og på molens bølgeskærm af granitsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har afsluttet selve fugeudskiftningen af bølgebryderen, og nu er vi i gang med at afslutte stenglacis'et, siger projektleder hos Aarsleff Andreas Drescher til Maskinteknik.

Ekstraarbejderne sker i forbindelse med en større renovering af selve molehovedet, som blev beskadiget ved en påsejling i 2020.

rich-media-2
Forventningen er, at ekstraarbejdet er færdigt om et par uger. Foto: Aarsleff.

Specielle løsninger

Renoveringen af molehovedet blev udført som en alternativ spunsløsning kombineret med en ny insitustøbt betonkonstruktion.

Da molen i Helsingør er 300 meter lang, og adgangsvejen derud kun er 2,49 meter bred, har det netop passet med, at der ikke kunne køre en lastbil derud.

Derfor har de i stedet blandt andet brugt en lille entreprenørvogn til at køre alle spunsprofilerne ud på molen. En profil ad gangen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af samme grund blev betonen til støbningen pumpet fra inderhavnen 350 meter via en rørledning.

rich-media-4
Molehovedet er i dag så godt som nyt. Foto: Aarsleff.

Derudover har både reparationen af molehovedet og ekstraarbejderne langs molen også krævet nøje planlægning i forbindelse med det nødvendige dykkerarbejde.

Færgetrafikken passerer nemlig få meter fra molehovedet.

- Det er et meget strømfuldt farvand. Derudover er der et snævert løb deroppe blandet med hyppig færgetransport, hvor vi har skullet være ekstra opmærksomme på sikkerhedsrisici, siger Andreas Drescher.

Forventningen er, at ekstraarbejdet er færdigt om et par uger.