Lyt til artiklen:

Jysk afdeling vil vækste mere

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Tscherning A/S har fået de første folk etableret og de første projekter gennemført efter åbningen af afdeling i Silkeborg.

SILKEBORG: Entreprenør- og nedrivningsvirksomheden Tscherning fra Hedehusene åbnede tidligere på året en afdeling i Jylland, hvor man vil forsøge at hente lidt af markedet - ikke mindst anlægs- og nedrivningsprojekter med høje krav til bæredygtighed og recycling, som er virksomhedens varemærke. Efter en rolig start i februar er der kommet godt gang i produktionen i Tschernings nye afdeling, som har til huse i Silkeborg.

Vi vokser hele tiden, men ikke hurtigere end vi kan følge med ...

Regionsdirektør Tobias Fogh, Tscherning A/S

- I den første tid var jeg alene med en telefon og en pc. Siden har vi fået oprettet et rigtigt fysisk kontor, hvor foreløbig tre funktionærer og otte timelønnede har deres base, fortæller regionsdirektør Tobias Fogh fra Tscherning A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Regionsdirektør Tobias Fogh, Tscherning A/S. Foto: Tscherning.

Kabel, vej og kloak

Først kom et kabelprojekt i hus i Nr. Aaby på Vestfyn, og siden er ordreindgangen vokset med blandt andet et par vejprojekter - det første er gang i Hedensted og snart begynder det næste i landsbyen Nye ved Aarhus. I Smilets By har Tscherning også et andet projekt kørende, hvor det drejer sig om en underentreprise med jord, kloak og belægning i forbindelse med et større byggeprojekt.

rich-media-4
I Risskov ved Aarhus har Tscherning vundet en underentreprise med jord, kloak og belægning i forbindelse med et større byggeprojekt. Foto: Tscherning.

Selvom virksomheden traditionelt har været kendt fra nedrivning, så har anlægsarbejde efterhånden vokset sig til at udgøre halvdelen af omsætningen. De fire første projekter i den jyske afdeling er netop anlægsprojekter, men betyder det så at man i Jylland ikke vil gå efter nedrivningsentrepriser?

- Jo, det vil vi bestemt, det er trods alt Tschernings speciale, og vi har da også både nogle mulige opgaver og nye folk i pipeline. Men i forhold til nedrivning læner jeg mig meget op ad hovedkontoret, som har de rigtige kontakter og den fornødne erfaring på området, som jeg ikke selv har endnu, siger han til Maskinteknik.

Jysk tilfredshed

Regionsdirektøren mener selv, at afdelingen er vokset i det helt rette tempo.

- Vi er blevet taget endnu bedre imod, end jeg havde turdet håbe på, så det er fantastisk. Vi vokser hele tiden, men ikke hurtigere end vi kan følge med, og så kan man næsten ikke bede om mere, fastslår han og tilføjer, at han på afdæmpet jysk er godt tilfreds med det hele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tschernings stærke grønne profil har hjulpet afdelingen godt i gang, og Tobias Fogh kan sagtens mærke, at den grønne dagsorden konstant vinder frem.

Stærkt grønt DNA

- Interessen er stor, også blandt aktører der ikke er kommet så langt ud ad den bæredygtige vej endnu. Vi bliver ofte indbudt til møder, netop på grund af vores grønne profil, som ligger dybt i Tschernings DNA, siger han.

Og væksten skal fortsætte, hvis det står til regionsdirektøren.

- Ja da, vi er jo kun lige kommet i gang. Om et år eller to forventer jeg, at vi er 40-50 personer med base her i den jyske afdeling, fortæller han.