Lyt til artiklen:

Ny lokal lønaftale indgået på Femern-byggeri

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

12. juli har Femern Link Contractors (FLC) og tillidsrepræsentanterne underskrevet en revideret, lokal lønaftale for alle jord- og betonarbejdere på projektet.

- Hos FLC har der aldrig været lønmæssig forskel på danske og udenlandske medarbejdere. Startlønnen for alle jord- og betonarbejdere på projektet - uanset nationalitet - er den samme. Vi skelner udelukkende på jobfunktion, og teamledere får fx højere løn. Men vi skelner ikke - og har aldrig skelnet - på nationalitet, forklarer Industrial Relations Manager hos FLC, Jess Hansen, der har varetaget forhandlinger og dialog med FLCs tillidsrepræsentanter.

Det er aftalt mellem tillidsrepræsentanterne og FLC, at det fremover skal fremgå af lønsedlerne for alle medarbejdere, der bor i Tunnelbyen (FLC Village), at de får trukket 25 kroner i timen for kost, logi og øvrige faciliteter i FLC Village.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden vil alle jord- og betonarbejdere som følge af den nye, lokale lønaftale automatisk stige i løn efter en fast lønmodel, hvor alle opnår en slutløn på 185 kroner i timen.

Lønnen bliver desuden - efter medarbejdernes ønske - fremover udbetalt med 14 dages mellemrum i stedet for månedsvist.

- Vi er både glade og lettede over, at det nu er lykkes at få en revideret, lokal lønaftale på plads i en tæt og konstruktiv dialog med medarbejdernes tillidsrepræsentanter. Alle parter har hele vejen igennem forløbet arbejdet utrætteligt på at nå frem til en god løsning for medarbejderne, og det samarbejde ser vi nu frem til at fortsætte, siger Jess Hansen.

Udvalg skal styrke samarbejdet

Det er i kølvandet på den overenskomststridige strejke også aftalt, at FLC skal oprette et samarbejdsudvalg med deltagelse af FLCs ledelse og repræsentanter for medarbejderne. Samarbejdsudvalget skal håndtere forslag og forebygge, at eventuelle klager udvikler sig til konflikter og derigennem styrke samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse.