Lyt til artiklen:

Stor koalition klager til EU over Lynetteholm

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Lynetteholm-projektet er igen i skudlinjen. Denne gang klager 17 organisationer fra Østersølandene til EU over projektets påvirkning af vandgennemstrømning til Østersøen.

Lynetteholmen er et af Danmarks største anlægsprojekter, og som det næsten hører sig til i projekter af den størrelse, møder Lynetteholmen massiv modstand.

Men det enorme projekt mellem Nordhavn og Refshaleøen i København, der skal give plads til boliger 35.000 mennesker samt 35.000 arbejdspladser, har alligevel haft en mere stormomsust tilværelse end gennemsnittet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftale på plads om at stoppe dumpning af slam

Se også:

Aftale på plads om at stoppe dumpning af slam

Og nu er projektet igen ramt af modstand. Denne gang er det 17 organisationer fra Østersølandene, der vil klage til EU. Ifølge organisationerne repræsenterer de 1,5 millioner medlemmer. Klagen til EU går på den påvirkning, som Lynetteholmen vil få på vandgennemstrømningen til Østersøen.

- At blokere for vandgennemstrømningen i Øresund kan få store konsekvenser for økosystemerne i Østersøen. Derfor er det bydende nødvendigt, at regeringen gennemfører en høring af de berørte lande, inden projektet fortsættes. Tiden er imod os, fordi arbejdet med projektets fase 1 fortsættes, og hvis ikke projektet bremses nu, så kan det snart være for sent, siger Frederik Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark og initiativtager til koalitionen sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Coalition Clean Baltic.

Danmarks nye halvø tager form

Se også:

Danmarks nye halvø tager form

Koalitionen skriver i pressemeddelelsen, at vandgennemstrømningen kan blive blokeret med op til 0,5 procent.

DR har fået oplyst af transportministeriet, at man har bestilt en ny rapport, der skal undersøge blokeringseffekten, og hvordan den eventuel kan reduceres.