Lyt til artiklen:

Stort tab på Storstrømsbroen

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

At der er underskud forbundet med Storstrømsbroen kan ramme broarbejdernes løn, frygter 3F.

Et nyligt offentliggjort årsregnskab fra entreprenørkonsortiet Stormstroem Bridge Joint Venture I/S (SBJV) viser et underskud på et trecifret millionbeløb.

Det skriver Lolland Falster Folketidende

Artiklen fortsætter efter annoncen

SBJV, der har kontrakt med Vejdirektoratet om at bygge den nye Storstrømsbro, offentliggjorde sidste mandag et regnskab, hvor der står, at 2021 gav et tab på 553 millioner kroner.

Resultatet er dermed værre end ventet, eftersom det var entreprenørkonsortiets forventning i årsregnskabet for 2020, at økonomien ville balancere i 2021, skriver mediet.

"Kontrakten på at bygge Storstrømsbroen er blevet vurderet som endnu mere tabsgivende kontrakt", står der i regnskabet ifølge Lollands Falster Folketidendes oversættelse fra engelsk.

En fin bue tegner sig over Storstrømmen

Se også:

En fin bue tegner sig over Storstrømmen

Årsagen til underskuddet på mere end en halv milliard kroner er coronapandemien, lyder det videre i en oversættelse fra engelsk af regnskabet.

"Covid-19-udbruddet har besværliggjort byggeprocessen, når det gælder byggematerialer og mandskab. Det har ført til, at færdiggørelsen er udskudt fra november 2022 til marts 2023".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet har for nyligt udtrykt bekymring for, at entreprenøren ender med at opgive projektet om at bygge broen, for opgaven giver underskud.

Men det har SBJV afvist.

Kan ramme broarbejdernes løn

Når underskuddet er så stort, kan det resultere i et stort pres på broarbejdernes løn og arbejdstid, lyder bekymringen fra forhandlingssekretær i 3Fs byggegruppe Tonny Holm.

Det skriver Fagbladet 3F

- Firmaet har reelt kun ét sted for alvor at hente underskuddet ind, og det er på lønnen. Vi vil selvfølgelig tackle underbetaling ligesom de andre gange, hvor vi har fundet tilfælde af underbetaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elementfabrik på Masnedø spytter de første 73 meter lange brodragere ud

Se også:

Elementfabrik på Masnedø spytter de første 73 meter lange brodragere ud

- Men det er stærkt bekymrende, hvad der kan vente, siger han til mediet og påpeger, at SBJV kan hente noget ind på arbejdstempoet.

- Men det værktøj er jo lige så galt at bruge. Der har jo allerede været mange arbejdsulykker på brobyggeriet. Jeg begynder at tvivle gevaldigt på, at firmaet kan hente det ind, som de er bagud. Der er masser af usikkerhed på det brobyggeri, siger Tonny Holm.

Efter planen bliver Storstrømsbroen, som forbinder Sjælland med Falster via Masnedø, omtrent fire kilometer lang. Broen bliver Danmarks tredjestørste efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.