Lyt til artiklen:

Ny saks til erfaren nedbryder

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

En kompliceret opgave kræver det rette grej. Derfor har Viggo Bendz A/S netop været forbi Kingo Karlsens rutinerede maskinfører John Rasmussen med en ny betonsaks.

På trods af udpræget feriestemning i Danmark holder maskinerne fra Kingo Karlsen fortsat dampen oppe. I disse dage er nedbrydningsfirmaet blandt andet i fuld gang med nedrivningen af en tilbygning ved Field's.

Ved første øjekast ligner projektet en ganske almindelig nedrivningsopgave, men helt lige til er det sjældent, forklarer John Rasmussen, der er maskinfører hos Kingo Karlsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er mere reglen end undtagelsen, at nedrivningsopgaver kræver særlige hensyn. Ikke to opgaver er ens, når man arbejder med nedrivning, siger maskinføreren.

På denne opgave skal der nemlig ikke blot tages højde for den nærtliggende biografs åbningstider, som begrænser arbejdsintervallerne markant, der skal også tages højde for den parkeringskælder, der befinder sig under bygningskonstruktionen, hvilket stiller store krav til de vægtbelastninger, der arbejdes med.

Kræver det rigtige værktøj

Når de særlige hensyn viser sig, er det godt at have en erfaren maskinfører siddende bag styrepinden. Sådan en er John Rasmussen. Han har nemlig været i branchen i 25 år. Men helt så mange år på bagen, behøver udstyret ikke at have haft.

Derfor indvier den garvede maskinfører på denne opgave en spritny betonsaks til samlingen af nedbrydningsudstyr.

Der er tale om en saks af det italienske mærke Trevi Benne. Betonsaksen, der blev leveret af Viggo Bendz A/S, er desuden monteret med et SQ80 hurtigskifte fra Steelwrist, så der lynhurtigt kan skiftes mellem redskaber efter behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er der udpræget tilfredshed med det nye grej.

- Jeg har ikke klippet så meget med den endnu, men det lader til, at det hele er, som det skal være. Jeg kender mærket fra tidligere og har kørt med det i mange år. Jeg synes, at hvis der er noget, så er de gode til at reagere og åbne overfor forslag til forbedringer, fortæller John Rasmussen om saksen.

Det var også ham der pressede lidt på i forhold til, at hans næste saks skulle være af lige netop Trevi Benne.

- Jeg skulle have noget, der ikke var alt for tungt, og hvor det er let at skifte sliddele. Det får jeg i den her saks, siger maskinføreren.

Betonsaksen vejer omtrent to tons.