Lyt til artiklen:

Volvo CE fastholder omsætningen trods fortsat tilbagegang i Kina

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Omsætningen hos Volvo CE ligger på et stabilt niveau som følge af vækst på de nord- og sydamerikanske markeder.

Det har længe været historien, at Volvo CE taber terræn på det kinesiske marked, som er i tilbagegang da reducerede regeringsinvesteringer har ført til lavere bygge- og anlægsaktivitet. Til gengæld vokser ordreindgangen i Nordamerika og Sydamerika kraftigt med henholdsvis 28 og 121 procent, og derfor kan Volvo CE igen præsentere et solidt regnskab for det seneste kvartal.

Nettoomsætningen for 2. kvartal landede således på 25,8 milliarder svenske kroner mod det samme i 2. kvartal i 2021.

Det er fortsat servicesalget, der stiger hos Volvo CE, mens maskinsalget fortsat falder. Servicesalget steg med fem procent, mens maskinsalget faldt med 11 procent.

Volvo CE skriver, at man fortsætter med at imødekomme udfordringerne skabt af den igangværende Covid-19-pandemi og krigen i Ukraine ved at støtte sit lokalsamfund, forberede sig på fremtiden og levere mere bæredygtige løsninger i øjeblikket med sit stærke fokus på elektromobilitet og service.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De skriver videre, at det seneste kvartal bar præg af verdens første kundeoverdragelse af en maskine fremstillet ved hjælp af fossilfrit stål og en investering i det hollandske firma Limach for at udvide sin elektromobilitetsportefølje.

Volvo CE bemærker desuden, at man dette kvartal afholdt Volvo Days hjemme i Eskilstuna for første gang i fire år med besøg af omtrent 7000 kunder.