Lyt til artiklen:

Investor pumper liv i flere vækstdrømme hos Astrak

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Abonnementsartikel

Der er fuld fart på hos leverandøren af undervognsdele og sliddele, som er på vej ud i flere lande - og samtidig skærper indsatsen i det vestlige Danmark.

NÆRUM: Siden begyndelsen i 2003 har virksomheden Astrak, der er en markant leverandør af undervogns- og sliddele til især gravemaskiner, haft vokseværk. Virksomheden blev stiftet i efteråret 2003 i Danmark, men er siden knopskudt i Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Irland.

- For nylig er vi også gået i gang i Østrig, Belgien og Holland, hvor vi nu også har fysisk repræsentation, fortæller country manager Per Carøe Helmark, som tidligere på året er kommet til Astrak Group.
De næste landvindinger kan meget vel blive de øvrige nordiske lande, så der er masser af potentiale og planer i pipeline hos vækstvirksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er plads til meget mere fokus vest for Storebælt

Per Carøe Helmark, Astrak

Ny engelsk investor

En del af forklaringen på virksomhedens aktuelle vækstplaner skyldes, at Astrak Group har fået en ny investor med solide økonomiske muskler med ombord. Der er engelske Inflexion, som deler Astrak-ledelsens ønske om yderligere ekspansion - også inden for Danmarks grænser.

- Vi er markedsledende her i landet, men det skyldes primært vores tilstedeværelse på Sjælland. Der er plads til meget mere fokus vest for Storebælt, og derfor søger vi lige nu en key account manager bosiddende i Jylland, der kan køre ud til kunderne og sørge for, at deres maskinpark kører optimalt, fortæller Per Carøe Helmark til Maskinteknik.

rich-media-3
Fra venstre Per Carøe Helmark, Jay Paterson, Darren Paterson og Martin Petersen. Foto: Torben Jastram.

Han tilføjer, at man forventer at opruste yderligere med en person i Jylland samt en på Sjælland.

- Inflexion deler vores vision om at accelerere væksten endnu mere, både ved opkøb og organisk, så vi forventer at gå en både travl og spændende tid i møde, fortæller han.

Også administrationen i Nærum flytter, idet Astrak til efteråret har fundet nye lokaler ved Tuborg Havn, hvor der plads til flere medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lager i Taastrup

Astraks lager i Danmark ligger i Taastrup, hvortil der er forholds let og hurtig adgang fra det meste af Sjælland.

- Det er meget vigtigt, at lageret er placeret centralt og tæt ved motorvej, for ca. 80 procent af kunderne kommer selv og hente stumper. På den måde minimeres nedetiden, hvis for eksempel et gummibånd pludselig springer, forklarer Per Carøe Helmark.

Han tilføjer, at Astrak med tiden håber på også at kunne åbne lager vest for Storebælt.

- Tiden er en afgørende faktor for de fleste kunder, og jo hurtigere entreprenørmaskinen kan repareres, jo bedre. Vi er lagerførende på næsten alt, så kunden ved, at han kan få det, han står og mangler, fastslår han.

Recycling af gummibælter

Når Astraks sælgere er på besøg rundt hos entreprenørkunderne oplever de ofte, at der ligger en bunke gamle og ødelagte gummibælter i et hjørne, som kan være svære at komme af med, fordi de består af stål dækket med gummi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder i øjeblikket på en løsning, så vi kan recycle de gamle bånd. Der findes udmærkede teknologier allerede, hvor man kan fræse gummiet af, som så kan bruges til for eksempel fartbump, legepladsunderlag eller som komponent i kunstgræsbaner, siger han.
- P.t. er der ingen lovgivning på området, og for at det batter noget for vores samarbejdspartnere, er det vigtigt, at dokumentationen er i orden. Kunden skal kunne dokumentere i sit grønne regnskab, hvor gummiresterne bliver brugt, fortæller Per Carøe Helmark til Maskinteknik og tilføjer, at Astrak gerne hører fra mulige samarbejdspartnere for at løse netop denne udfordring.

Fokus på grusgrave

Selvom det primære marked er udstyr til gravemaskiner, så kan Astrak også levere udstyr til andre maskiner.

- I den kommende tid vil vi blandt andet have fokus på landets grusgrave, hvor der kører rigtig mange store læssemaskiner rundt, som vi har masser af udstyr til, herunder skær, slidstål og tænder. Det er ikke et segment, vi har haft så meget fokus på tidligere, men det er en del af vores vækststrategi for tiden fremover, slutter han.