Lyt til artiklen:

Arkil sommerstøber i Svenstrup

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

I en fagentreprise for TL Byg er Arkils Bro & Beton-afdeling i fuld gang med at støbe bundplader til motorvejsnært tech-domicil.

Et byggeri lidt ud over det sædvanlige begynder at tage form i Svenstrup syd for Aalborg. Her har Arkil siden marts udført betonarbejde for TL Byg, som har totalentreprisen for bygherren Asetek.

Domicilet bliver opført på en stærkt skrånende grund lige ud til motorvejen.

Bundpladerne ligger 3-5 meter under terrænet, så når elementerne er rejst, går Arkil i gang med at isolere kældervæggene udvendigt, så fugten bliver på ydersiden af det færdige byggeri.

Det foregår ved at montere en fugtmembran på væggen efterfulgt af en drænplade bestående af 240 mm isolering. Yderst bliver der monteret filt til at lede vandet nedad. Isoleringsarbejdet foregår i etaper, hvor man gradvist arbejder sig op. Når der er isoleret omtrent halvanden meter op, lægger Anlæg Nord jord på igen, hvorefter arbejdet med at isolere kan fortsætte opad. På den måde bliver det muligt at isolere uden den tidskrævende og fordyrende brug af stilladser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I det hele taget kræver arbejdet god koordinering imellem de tre entreprenører på pladsen. Elementmontøren arbejder på to bygninger af gangen, og på grund af elementernes størrelse må ingen andre arbejde i nærheden imens. Derfor må betonarbejdet færdiggøres, før elementerne kan monteres. Omvendt afhænger betonarbejdet af, at anlægsarbejdet er udført.

Arkil forventer at lægge sidste hånd på betonarbejdet i januar 2023. I løbet af 2024 vil domicilet være klar til indflytning.