Lyt til artiklen:

Undersøgelse af jorden under Esbjerg går snart i gang

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Boreprøver skal kortlægge, hvad der er muligt i forbindelse med etableringen af en parkeringskælder under Museumspladsen i Esbjerg.

I august begynder arbejdet med at undersøge jordbunden under Museumspladsen i Esbjerg i forbindelse med kommunens planer om en kommende parkeringskælder.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Resultaterne skal indgå i den videre planlægning af en offentlig parkeringsplads, der modsat i dag vil muliggøre underjordisk parkering i området.

Afdækning af forhold

Mens arbejdet står på, betyder det, at bilister må undvære et større antal parkeringspladser på Museumspladsen beliggende i Nørregade i Esbjerg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Parkeringspladserne kommer i stedet til at være midlertidigt prøveudtagningssted i denne periode, hvor geotekniske undersøgelser i form af boreprøver udføres for kommunen.

Formålet med boreprøverne er at afdække forholdene under den asfalterede plads.

Arkil sommerstøber i Svenstrup

Se også:

Arkil sommerstøber i Svenstrup

Ifølge formand for Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune, Henning Ravn, er det lidt af en milepæl at runde, udtaler han i meddelelsen fra kommunen.

- Endelig bliver det tydeligt, at der kommer til at ske noget med Museumspladsen. Efter prøvetagningen er slut, bliver parkeringspladserne igen tilgængelig for bilister, siger han.

Et større projekt

I budgetaftalen fra 2020 blev forligspartierne enige om at reservere et beløb på i alt 50 millioner kroner til opførelsen af en kommende parkeringskælder i Esbjerg Midtby i 2023.

Idéen til den kommende parkeringskælder kom i forbindelse med en større helhedsplan om transformationen af banegårdsområdet, Norgesgade og Museumspladsen i landets femtestørste by, Esbjerg.

Det er forventningen, at arbejdet på Museumspladsen står på i perioden 1. august og frem til 19. august 2022.