Lyt til artiklen:

Ny VDMA-prognose: Maskinproducenter i ukendt farvand

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Producenter af entreprenørmaskiner, anlægsudstyr og byggematerialer i Tyskland går imod vanskeligere tider trods høj ordreindgang, lyder det fra tyske VDMA.

Så sent som i februar fik indgående ordrer i entreprenørmaskinindustrien producenter med produktionsfaciliteter i Tyskland til at se frem mod 2022 med håbet om, at en encifret salgsvækst på 7 procent kunne opnås, hvis situationen på leverandørsiden blev forbedret.

Denne forventning er bortfaldet skriver den tyske netværksorganisation for mekanisk udstyr til entreprenørbranchen, VDMA, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Industrien ser sig ude af stand til at lave en seriøs prognose i et nuværende krisemiljø med krig, inflation, energimangel, begyndende renteomsving, euroens svaghed, de fortsatte negative virkninger af pandemien, især i Kina, og store forstyrrelser i international logistik," lyder det.

Situationen er paradoksal

Den høje ordrebeholdning i entreprenørmaskinindustrien såvel som i byggematerialeanlægsindustrien modsiger situationen.

"På trods af denne gode situation er nogle virksomheder på korttidsarbejde på grund af mangel på materialer og foreløbige produkter. Om de vil være i stand til at afhjælpe ordrerne i de kommende måneder er fuldstændig uklart. Yderligere efterspørgselsstimuli er næppe i sigte indtil videre. Derfor er fleksible rammebetingelser bydende nødvendigt for at kunne manøvrere gennem disse usikre farvande," skriver VDMA videre.

På mellemlang sigt er udsigterne fortsat positive, mener organisationen, fordi de fleste kundebrancher vil fortsætte med at vokse i fremtiden. Der vil dog være en opbremsende effekt på grund af den øgede offentlige gæld i mange lande som følge af pandemien og Ukraine-krigen.

Bauma giver et skub

De store opgaver med at reducere CO2 og fremme digitaliseringen vil dog styrke virksomhedernes innovationsstyrke og dermed åbne op for udvidede eller nye forretningsområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De førende messer for entreprenørmaskiner og byggematerialefabrikker, Glasstec i september og Bauma i oktober, vil vise vejen frem, håber VDMA.