Lyt til artiklen:

Jorton nomineret til årets arbejdsplads

00:00
Hastighed: ???x
04:46

Abonnementsartikel

Jortons Aalborg-afdeling er blandt tre kandidater til at modtage prisen som årets arbejdsplads, der uddeles af 3F.

Når 3F til september uddeler prisen som årets arbejdsplads er det med entreprenørvirksomheden Jorton i kandidatfeltet. Helt præcist er det entreprenørens Aalborg-afdeling, der er nomineret.

Tre arbejdspladser blandt de 80 indstillede er nomineret til prisen, og de andre to er Velterm i Brædstrup, som laver ovenlysvinduer og er en del af Velux-koncernen, og Affald/Genbrug i Ringkøbing-Skjern Kommune, altså kommunens genbrugspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er medarbejderne på de forskellige arbejdspladser, der indstiller kandidaterne, og netop af den årsag, er regionschef i Jorton Region Nord Mikkel Skovgaard Ovesen særligt begejstret for nomineringen.

- Nu er det jo vores medarbejdere, der har indstillet os, så det er vi rigtig godt tilpas med, og vi er selvfølgelig også en lille smule stolte. Det må jo være fordi, at vi gør et eller andet rigtigt i forhold til vores medarbejdere. Vi prøver altid at tage vare på dem, se tingene fra deres perspektiv og være i dialog med dem. Vi forsøger at passe på hindanden og skabe et fornuftigt arbejdsmiljø. Vore medarbejdere er vores vigtigste ressource, siger Mikkel Skovgaard Ovesen.

rich-media-2
Mikkel Skovgaard Ovesen, Regionschef Nord hos Jorton. Pressefoto.

Arbejdsmiljøkoordinator i Jortons Aalborg-afdeling Ingerid Jovall Rødtnes stemmer i:

- Det er jo den fineste cadeau, man kan få. Det er vi meget stolte af.

Arbejdsmiljø i højsædet

Virksomhederne vurderes ud fra en række kriterier herunder sundhed og trivsel, uddannelse, socialt ansvar, arbejdsmiljø, klima og samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingerid Jovall Rødtnes mener, at man i afdelingen gør meget ud af at lytte til medarbejderne og skaffe de rigtige hjælpemidler til dem. Her handler det meget om at følge teknologiens udvikling, siger hun.

Det er Mikkel Skovgaard Ovesen enig i.

- Vi gør en stor indsats indenfor arbejdsmiljø for at sikre os, at vi har det rigtige grej til vores folk, og vi forsøger at være på forkant med udviklingen på området. Vi er heller ikke bange for at prøve nye metoder og arbejdsredskaber af, fortæller han.

Afdelingen forsøger også at gøre så meget, de kan, for at tage et socialt ansvar, fortæller Mikkel Skovgaard Ovesen.

rich-media-4
Hos Jorton er man ikke bange for at prøve nye arbejdsredskaber af. Pressefoto.

- Vi tager mange lærlinge ind. Det er både lærlinge indenfor struktørfaget, murerfaget og anlægsfagene. Derudover har vi et samarbejde med Aalborg Kommune om at prøve at hjælpe nogle, der er faldet udenfor arbejdsmarkedet, tilbage igen. Det kan for eksempel være tidligere kriminelle. Vi har faktisk også en dialog med Aalborg Kommune om at få nogle 8. klasses-elever ud til os, så de kan prøve kræfter med håndværksfaget i et par dage. Det gør vi for at se, om vi kan drive nogle flere til at vælge den vej. Her har kommunen et stort fokus, og det vil vi gerne hjælpe med, så vi kan være med til at sikre fremtidens arbejdsstyrke, siger Mikkel Skovgaard Ovesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingerid Jovall Rødtnes mener, at man hos Jorton gør en stor indsats over hele linjen - især for arbejdsmiljøet.

- For nogle år tilbage afholdt vi to temadage med fokus på arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere deltog. Det har vi ikke gjort de sidste par år på grund af Corona, men det er vigtigt for os, og derfor holder vi det igen i år.

Kigger efter dét ekstra

Det er 3F's forbundsformand Henning Overgaard, der står i spidsen for dommerpanelet, og han ser frem til at besøge de tre nominerede arbejdspladser, som alle ligger i Jylland.

- Med konkurrencen kan vi være med til at fremhæve virksomheder, hvor vores medlemmer trives i stor stil. Hvor forholdene er i orden, hvor der bliver sat pris på én, og hvor man har mulighed for at bidrage og udvikle sig, siger Henning Overgaard til Fagbladet 3F.

- Vi vil kigge efter det ekstra, som gør, at det lige netop skal være dén virksomhed, som skal have prisen og kan være til inspiration for andre, siger Henning Overgaard videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommer ikke udenom kage

Mikkel Skovgaard Ovesen har endnu ikke gjort sig de store tanker om, hvad det ville betyde for Jorton at vinde prisen. Han er først og fremmest stolt over, at medarbejderne har nomineret virksomheden.

- Vi ville selvfølgelig blive super stolte, hvis vi vandt. Det er et skulderklap - ikke kun fra medarbejderne men også fra den organisation, som næsten alle vores medarbejdere er tilknyttet, siger Mikkel Skovgaard Ovesen og Ingerid Jovall Rødtnes supplerer:

- Æren i, at vores medarbejdere synes, at Jorton er et godt sted at arbejde, betyder rigtig meget, siger hun.

Det kan nok heller ikke undgå at kaste en lille belønning af sig, hvis Jorton vinder prisen som årets arbejdsplads, fortæller Mikkel Skovgaard Ovesen.

- Vi bliver nok ikke fri for, at skal give dem en bette kage, siger regionschefen og griner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve kåringen vil ske i forbindelse med 3F's kongres sidst i september i Aalborg Kongrescenter. Det er 30. gang prisen uddeles.