Lyt til artiklen:

Magnus har fundet glæden i struktørfaget

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Magnus Jakobsen skiftede malerfaget i storbyen ud med en læreplads som struktør i Snejbjerg. Nu har han fornemmelsen af, at han hører til.

Det er fra byen Galten vest for Aarhus, at Magnus Jakobsen hver morgen tager køreturen til Snejbjerg ved Herning for at møde på sin læreplads hos Entreprenørfirmaet Anton Christensen ApS.

Men det stod ikke skrevet i stjernerne. Faktisk var Magnus Jakobsen på vej ind i en tilværelse som maler i København. Han havde næsten afsluttet sin uddannelse, men grundet ordrenedgang besluttede mester og Magnus Jakobsen at opsige forløbet. Derefter kunne Magnus konstatere, at han ikke havde lyst til at vende tilbage til malerfaget, og det blev starten på et helt nyt kapitel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en periode hos et vikarbureau fik Magnus Jakobsen øjnene op for struktørfaget og igangsatte søgningen efter en læreplads.

I forbindelse med stoppet på maleruddannelsen i København åbnede muligheden sig for at komme væk fra storbyen, som Magnus var blevet træt af. Han havde oplevet at blive overfaldet og følte sig ikke længere tryg på gaden efter mørkets frembrud. Desuden savnede hans kæreste Ramona hjembyen Galten i Jylland.

rich-media-2
Magnus Jakobsen starter snart på sit første af fire skoleforløb på Learnmark i Horsens. Pressefoto.

I begyndelsen af april blev Magnus Jakobsen så tilbudt at starte som arbejdsmand hos Anton Christensen for at prøve faget af, og allerede efter en måned skrev han under på en lærekontrakt som struktørelev for de næste fire år.

Midt i august starter hans første af fire skoleforløb hos Learnmark i Horsens, hvor han med tiden bliver specialist i kloakerings-, anlægs-, og belægningsarbejde samt at nivellere og afsætte bygningsarbejde.

Det har givet mere ro på tilværelsen for Magnus Jakobsen, og han nyder hverdagen hos entreprenørfirmaet, hvor der er plads til jokes, grin og farhumor. Her har han fornemmelsen af, at han hører til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at køreturen godt kan være lang ind i mellem, men det glemmer man hurtigt, når man lander på arbejdspladsen, ser kollegaernes ansigter og mærker stemningen. Så er man straks i gang igen.