Lyt til artiklen:

Historisk stærkt regnskab for Tscherning

00:00
Hastighed: ???x
03:32

Abonnementsartikel

Entreprenørvirksomheden Tscherning præsenterer en omsætningsvækst på 12,9 procent i Tscherning A/S og 28,3 procent i Tscherning Gruppen.

Tschernings bestyrelser har netop godkendt årsrapporterne for 2021/2022, hvor virksomheden med et historisk godt regnskab endnu engang sætter rekord med det bedste resultat i firmaets historie.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tscherning Gruppens omsætning er fra forrige regnskabsår steget med 28,3 procent fra 518,9 til 666,1 millioner kroner. Samtidig præsenterer gruppens hovedselskab Tscherning A/S en omsætning, som fra forrige regnskabsår er steget med 12,9 procent fra 434,1 til 490 millioner kroner. Gruppens resultat efter skat ligger på 17,3 mod 16,9 millioner kroner forrige år

Administrerende direktør Søren Tscherning slår fast, at både han og bestyrelserne er meget tilfredse med resultatet, da det beviser, at virksomheden ligger på det høje niveau, som er ambitionen både nu og fremover.

rich-media-2
Administrerende direktør Søren Tscherning. Arkivfoto: Torben Jastram.

- Markedet for nedrivning og anlæg har generelt været i vækst det seneste år, hvilket blandt andet skyldes Corona pandemien, som skabte et regulært boom indenfor byggebranchen. Samtidig får bygherrerne mere og mere fokus på den cirkulære økonomi, og de prioriterer derfor ofte en partner, som kan stå inde for en mere bæredygtig proces. Dette har resulteret i, at vi har vundet flere store projekter i det seneste år, fortæller Søren Tscherning.

- Når jeg ser fremad, går vi ind i et år med lidt større usikkerhed. Dette skyldes blandt andet kommunernes anlægsloft, krigen i Ukraine samt den store inflation, som påvirker både priser og renter i opadgående retning, fortæller direktøren, som dog er optimistisk i forhold til udfordringerne på markedet.

- Det handler om balance - ikke kun om fremdrift og overlevelse. Og balancen mellem at drive en rentabel forretning samt at tænke bæredygtighed har placeret os højt hos kunder og samarbejdspartnere. Denne balance har også i mange år været med til at sikre et solidt, økonomisk fundament, og gør det muligt for os at tænke fremad trods et usikkert marked, siger Søren Tscherning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faldende CO2-udledning

I 2017 begyndte Tscherning at opgøre sin samlede CO2-udledning pr. tusind kroner omsat. Her er der set på energien gennem elektricitet-, varme- og vandforbrug på kontorerne. Der er set på brændstofforbrug for personbiler, interne lastbiler og maskiner.

Virksomhedens CO2-udslip har været faldende de senere år, hvilket virksomheden tilskriver de tiltag, man har gennemført. I 2017-2018 udledte man 3,2 kilo CO2 pr. tusind kroner omsat. I 2021-2022 er tallet 2,5 kilo CO2 pr. tusind kroner omsat, hvilket er 300 gram mindre end forrige år.

Brændstofforbruget er den største kilde til CO2-udledning med sine 98 procent af hele CO2-budgettet. Tscherning har igangsat en proces, hvor firmaets bil- og maskinpark løbende vil blive skiftet ud med elektriske alternativer, hvor det kan lade sig gøre. Den primære udfordring er drifttider og rækkevidder, men disse problemer bliver løbende mindre, efterhånden som batteriteknologien udvikles, og vi har derfor valgt at starte allerede nu. I det forløbne år, er der indkøbt fire elbiler og en række elektrificeret udstyr.

Produktionen som helhed er ikke inkluderet i regnskabet, da de CO2-mæssige beregninger vil være for usikre, skriver Tscherning.