Lyt til artiklen:

MT Højgaard skal bygge bro over Guldborgsund til 509 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

MT Højgaard har vundet ordren på en ny jernbanebro over Guldborgsund.

Banedanmark har tildelt MT Højgaard ordren på etablering af en ny jernbanebro over Guldborgsund. Totalentreprisen har en værdi på 509 millioner kroner.

Det skriver MT Højgaard i en børsmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye bro opføres syd for den eksisterende Kong Frederik IX's bro over Guldborgsund som en 300 meter lang klapbro. Broen vil bestå af 13 betonsektioner, der placeres på 170 centimeter tykke, borede bropiller. Som led i broarbejderne skal MT Højgaard Danmark blandt andet udvide banedæmningen, uddybe Guldborgsund, udføre jord- og støttekonstruktioner samt gennemføre en række sporarbejder.

Projektet er vigtigt for anlægsambitionerne i MT Højgaard Danmark, fortæller sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, Niels Holm Mikkelsen.

- Ny Kong Frederik IX's bro er et vigtigt projekt. Forholdet til bygherren Banedanmark og udførelsen af et så strategisk infrastrukturprojekt betyder meget for os. Vi skal både bruge vores faglige kompetencer og ressourcer inden for vandbygning, anlægsbeton, fundering, stålbroer og jordarbejde. Opgaven er dermed en milepæl, hvor vi viser flaget på en bredere del af det danske anlægsmarked, siger han.

Frem til april 2023 arbejder MT Højgaard Danmark sammen med rådgiverne om at projektere broen. Derefter starter selve udførelsen, som løber frem til andet kvartal i 2026. I projektets levetid vil der blive etableret en arbejdshavn samt et produktionssite til betonelementer ved siden af broen.

Banedanmark opfører den nye bro for at styrke infrastrukturen i forbindelse med Femern-projektet.