Lyt til artiklen:

Entreprenørerne har fået øjnene op for traktorerne

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Abonnementsartikel

Hos Karl Mertz oplever man stigende efterspørgsel blandt entreprenørerne på Valtra-traktorer i kombination med vogne fra Krampe.

- Jeg tror det er fem... seks måske.

Sælger Martin Glüsing fra Karl Mertz kan snart ikke huske, hvor mange sæt af Valtra-traktorer med en tilhørende vogn fra Krampe han har solgt til entreprenører her på det sidste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterspørgslen på sådan et sæt er nemlig steget helt gevaldigt - særligt efter løsningen blev præsenteret til en entreprenørdag hos maskinforhandleren på Sjælland tilbage i juni.

- Det har været en stor succes. Efter entreprenørdagen har vi solgt fire sæt mere, og jeg venter svar fra kunder på tre sæt mere, fortæller Martin Glüsing.

Han fortæller, at entreprenørdagen var en stor succes. Det var de rigtige, der kom.

- Det var beslutningstagere ude i udlejningsvirksomhederne og hos entreprenørerne. De var alle forbavsede over, hvad man kunne med en traktor og en vogn, siger Martin Glüsing.

Han forklarer, at der i mange tilfælde er tydelige gevinster ved at vælge en traktor med vogn fremfor eksempelvis en dumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skal du have en Volvo-dumper, der kan transportere det samme som en traktor med en vogn, så er der en væsentlig prisforskel, og dumperen må ikke køre på offentlige veje. Et sæt med traktor og vogn koster 1,5 millioner kroner, og så kan du oven i købet spænde vognen fra og bruge traktoren til andre ting, siger Martin Glüsing og konstaterer, at der var mange besøgende til entreprenørdagen, der kunne se fidusen.

Startede med en opringning

Det hele startede med, at en kunde ringede til ham sidste år og efterspurgte en vogn til en opgave.

- Så købte jeg et sæt af Valtraen med Krampe-vogn hjem til ham, og så er det bare gået stærkt lige siden. Han har tre sæt i dag, siger Martin Glüsing.

rich-media-3
Interessen for sættet er steget efter Karl Mertz afholdt entreprenørdag sammen med en række andre maskinforhandlere. Pressefoto.

Hos Karl Mertz forhandler man traktorer fra både Fendt, Massey Ferguson og Valtra, og Martin Glüsing fortæller, at valget faldt på Valtraen, fordi entreprenørerne godt kan lide den ekstra komfort.

- Den har det mest komfortable affjedringssystem, fordi den er luftaffjedret, så det var derfor, siger Martin Glüsing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et nyt marked

Martin Glüsing fortæller, at man har øget fokus på entreprenørerne, fordi man så et hul i markedet.

- Vi skal jo finde nye markeder. Mange entreprenører lejer en 2-akslet Hydrema-dumper, når de skal flytte lidt jord på offentlig vej, men problemet er bare, at de ikke kan transportere mere end otte tons ad gangen. Valtraen kombineret med en vogn fra Krampe kan have 24 tons, så det er jo en del mere, siger Martin Glüsing.

Forventer fortsat interesse

Han fortæller, at entreprenørerne altid køber hele sættet - altså traktor og vogn - også selvom de har en traktor i forvejen.

- Det er egentlig dem, der foreslår det. Flere af entreprenørerne har andre traktorbrands, som de bruger til snerydning og andre småopgaver, men de vil gerne have det samlet ét sted, siger Martin Glüsing.

Han tror, at interessen for sættene kommer til at fortsætte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det forventer jeg helt klart. Tilbagemeldingen er, at de kører fantastisk. Det er ikke kun jordvogne der er interesse for. Der er også nogle, der spørger efter kroghejsevogne til entreprenøropgaver, siger Martin Glüsing.