Lyt til artiklen:

Lynetteholm bryder gennem vandet

00:00
Hastighed: ???x
01:11

Abonnementsartikel

I det tidlige forår placerede gravemaskiner på to store arbejdspramme de første sten til Lynetteholms stendæmninger, og i denne uge er den første del af dæmningen dukket frem over vandoverfladen.

Den første fase af Lynetteholm ud for København bliver en lang stendæmning, en slags mole, der bliver over en kilometer lang og snor sig ud fra den østlige del af Refshaleøen i en stor bue over mod Nordhavn. Den skal ligne et naturligt bugtet kystlandskab, og bliver konstrueret af sten og en kerne af sand, som stenene bygges op omkring.

- Vi har været i gang med projektet i mange måneder efterhånden, så for os var det stort, da vi gik i gang med stenarbejderne, og det er om muligt endnu større nu, hvor de første resultater af vores arbejde kan ses med det blotte øje. Det er et enormt projekt. Størrelsesmæssigt svarer det til, at vi under vandet bygger et fire-fem etager højt hus, der er 65 meter bredt og lidt over en kilometer langt, siger projektansvarlig Ulrik Andreasen fra Per Aarsleff A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinteknik var tidligere på sommeren forbi projektet, der skal ende ud i en ny halvø med plads til titusindvis af beboere og arbejdspladser årtier ude i fremtiden. Artiklen og videoreportagen derfra kan du se herunder.

Danmarks nye halvø tager form

Se også:

Danmarks nye halvø tager form